Voor zo’n beetje iedereen is 2020 een zeer intens jaar. Deze intensiteit is er om ons wakker te schudden dat het tijd is voor een koerswijziging. Als collectief ondergaan we dit jaar een globale ontwaking. Veel mensen ervaren een shift in hun bewustzijn naar een hogere staat van bewustzijn. Langzaam maar zeker vallen oude patronen en negatieve vibraties vallen van ons af.

Natuurlijk zijn er ook veel mensen die vanuit angst vastklampen aan het ‘oude vertrouwde’. Echter de oude wereld bestaat niet meer. Het oude systeem stort in elkaar. We dienen ons tijdens deze collectieve ‘donkere nacht van de ziel’ te gaan richten op een nieuw verhaal. Er is nu zeker reden voor optimisme want na deze intense, globale ontwaking volgt namelijk een tijdperk van liefde.

Ik heb enorm veel bewondering voor de mensen die ik de ‘pioniers van bewustzijn’ noem. Deze pioniers zijn de eerste golf van mensen die ontwaken. Zij gaan het collectief voor in het ontwakingsproces. Waar de meeste mensen nog slapen, zetten de pioniers nu de eerste stappen in het tijdperk van liefde.

Als mensen kennen we allemaal wel momenten van liefde en helderheid. Voor de pioniers van bewustzijn zijn zulke momenten niet genoeg. Ze maken de moedige keuze om 24 uur per dag en 7 dagen per week in liefde te leven. Dat betekent dat ze bewegen (keuzes maken)  vanuit een gevoel van liefde en vreugde. Dit is hun prioriteit in hun leven. Ze willen groeien qua liefde en bewustzijn.

Hoe ziet het leven eruit van deze pioniers? Vanuit het perspectief van de slapende mens zien ze eruit als mafkezen. Hoezo bomen knuffelen? Hoezo huppelend over de straat? Hoezo die grote glimlach? Hoezo op blote voeten wandelen? Zo hoort het toch niet! Doe normaal! Er is nu geen reden voor optimisme, denken ze.

De pionier heeft echter geen behoefte aan ‘normaal’. Het leven van de pionier is magisch! Voor hun is de dag is vol met kleine en grote wonderen en synchroniciteiten. Ze weten namelijk hoe het leven werkt. De fysieke wereld werkt als een spiegel. Vooraf aan elke keuze die ze maken reiken ze bewust eerst naar een bepaalde gevoelsstaat.

Als je magie en wonderen wilt tegenkomen in je leven dan dien je eerst deze magie te zijn! Als je liefde wilt in je leven dan dien je eerst liefde te zijn. Als je vreugde wilt in je leven dan dien je eerst ruimte te geven aan de vrolijkheid (je innerlijke kind). Als je helderheid wilt in je leven dan dien je eerst zelf in je helderheid en wijsheid te stappen. De gevoelsstaat (staat-van-zijn) geeft je activiteit kleur. Het maakt niet eens uit wat je doet. Als je leeft in liefde en dankbaarheid dan zal magie en overal op je pad verschijnen.

Voor velen van ons is onze directe toekomst niet helder. Voor mij nu ook. Echter ik weet wel dat als ik leef vanuit mijn essentie (mijn liefdevolle kern) en als ik vanuit deze energie beweeg dan verschijnt uit het niets de volgende steen waar ik op kan wandelen. Het pad verschijnt, steen voor steen… als ik beweeg vanuit vertrouwen en liefde. Dit pad van vreugde ontvouwd zich op magische wijze voor mijn ogen. De liefde die ik voel is mijn regenboogbrug over deze intense periode (donkere nacht van de ziel) naar het tijdperk van liefde.

Hoe ziet de wereld eruit als we allemaal als deze pioniers van bewustzijn gaan leven? In het tijdperk van liefde zullen we niet meer zoveel energie hoeven te stoppen in het opzetten en onderhouden overlevingssystemen. Als overleven niet meer onze focus hoeft te krijgen dan komt er veel ruimte en tijd vrij voor creativiteit en speelsheid. Iedereen krijgt ruimte om zijn potentieel te leven.

In het tijdperk van liefde scheppen we de hemel op aarde. We herinneren ons weer wie we zijn en we leven in pure vrijheid en extase. Laten we elkaar daar binnenkort ontmoeten!