Loading...

Leef-in-verbinding uitdaging

Met mijn initiatief Vianatuur wil ik mensen eraan herinneren dat het heel belangrijk is om je te verbinden met de natuur. Het is voor mij zeker niet genoeg om alleen over deze verbinding te praten. Ik wil graag een ‘levend voorbeeld’ zijn van hoe we meer in harmonie kunnen leven met de natuur. Ik wil laten zien wat het volgens mijn zienswijze betekent om een natuurmens te zijn.

Vandaar dat ik mezelf vanaf lente 2017 een uitdaging opleg: de leef-in-verbinding uitdaging. Door deze grote uitdaging te overwinnen hoop ik te groeien als persoon en laat ik zien dat ik ‘Vianatuur’ leef.

Elke dag een oermaaltijd verzamelen

Uitdaging 1: Vanaf 21 maart ga ik elke dag een oermaaltijd bij elkaar verzamelen in de natuur van Drenthe. Ik ga dagelijks o.a. op zoek naar eetbare planten, vruchten, noten en paddenstoelen te zoeken. Als je het leuk vindt om te leren wildplukken dan ben je welkom om een keertje met mij mee te wandelen.

Elke dag outdoor yoga

Uitdaging 2: Het woord yoga betekent letterlijk verbinding, verbinden met jezelf, met je lichaam, met de mensen om je heen, je binnen- en buitenwereld. In de lente ga ik elke dag buiten in de natuur 1,5 uur yoga oefeningen doen. Weer of geen weer, ik ga naar buiten en doe mijn oefeningen. Vanaf mei geef ik ook outdoor yogalessen. Doe je een keertje mee? Ik geef deze outdoor yogalessen in parken en op recreatiestrandjes.

Drenthepad wandelen

Uitdaging 3: Het Drenthepad is een wandelroute van maar liefst 324 km, de hele provincie rond. Ik ga dit jaar de hele route wandelen. Het zal een grote uitdaging zijn om elke dag vele kilometers te wandelen, maar ik heb hier enorm veel zin in! Dit is voor mij de ultieme manier om het Drentse landschap te ervaren. Wil je een stuk met mij mee wandelen? Samen wandelen vind ik gezellig. Ik ben van plan om in juni te gaan wandelen.

Duurzame initiatieven bezoeken

Uitdaging 4: Er zijn vele duurzame en inspirerende initiatieven in Drenthe. Ik ga o.a. op bezoek bij biologische boerderijen, permacultuurtuinen en voedselbossen etc. Ik ben heel nieuwsgierig naar wat ik allemaal ga ontdekken. Ik wil achterhalen wat het voor andere mensen betekend om te verbinden met de natuur. Hier kan ik veel van leren. Iedereen die ik tegenkom stel ik de volgende vraag: Wat betekent het voor jou om je te verbinden met de natuur? Wil je dat ik ook jou kom bezoeken? Laat het me dan even weten.

Top 5 natuurgebieden van Drenthe

Uitdaging 5: De ‘mooiste’ vijf natuurgebieden van Drenthe wil ik meerdere keren gaan bezoeken. Ik ga zo’n beetje elke dag op pad in deze natuurgebieden, zodat ik deze plekken echt goed leer kennen. Onderweg ga ik de natuur op alle mogelijke manieren ervaren, ik ga: wildplukken, op blote voeten lopen, bomen knuffelen, vogels spotten, pootje baden, mediteren op stille plekken, zwemmen, fietsen en kamperen. De natuurgebieden die ik ga bezoeken:

  1. Drentsche Aa-gebied
  2. Drents-Friese Wold
  3. Dwingelderveld
  4. Holtingerveld
  5. Fochteloërveen

Ik ga uitgebreid rapporteren over mijn uitdaging op mijn blog, op Facebook en op Instagram. Ik wil vele duizenden foto’s maken om de schoonheid van Drenthe met jullie te delen.

2017-02-21T17:07:08+00:00

About the Author:

Leave A Comment