Na een periode van drie jaar reizen langs eco-gemeenschappen in Europa vond ik de tijd rijp om weer wortels te gaan schieten. Ik heb mij aangesloten bij een gezellige woon-werkgemeenschap (zie www.dehuijberg.nl) in Huijbergen te Brabant.  Zo fijn om met gelijkgestemden samen te leven! Zo fijn dat ik een bijdrage kan leveren aan een prachtige permacultuurtuin! Zo fijn om binnen vijf minuten het bos in te kunnen wandelen en daar de keuze te hebben uit vele mooie wandelingen. Zo fijn om weer een eigen kamer in te kunnen richten.

Een vriend van mij was zo aardig om mijn tien dozen en mijn gitaar te verhuizen. Die dozen stonden de afgelopen jaren op de zolder van mijn ouders. Na drie jaar leven met slechts de spullen in mijn rugzak was het fijn om mijn dozen weer uit te kunnen pakken. Het voelde als een cadeautje! Ik was al weer veel vergeten. Het voelde als een reis door mijn herinneringen. Zo fijn om mijn edelstenen, schelpen en boeken weer eens te kunnen bekijken.

De wens om in een ecologische gemeenschap te leven komt nu bij steeds meer mensen omhoog. We voelen de behoefte om samen te komen. We voelen de behoefte om in harmonie te leven met de natuur. In mijn toekomstvisie voorzie ik de terugkeer van de mens naar de natuur en het platteland. Overal zullen er kleine gemeenschappen de kop op steken.

Het leven in een eco-gemeenschap ervaar ik als een groot geschenk. Bij een eco-gemeenschap kom je veel gelijkgestemde mensen tegen. Het zijn mensen die op bewuste wijze in het leven staan en samen in verbinding en harmonie willen leven met Moeder Natuur. Het leven met gelijkgestemden geeft mogelijkheden tot samenwerking en biedt tevens de gelegenheid tot wederzijdse inspiratie.

Het leven in een gemeenschap brengt ook mogelijkheden tot groei. Je leert bijvoorbeeld om niet alleen voor je eigen belangen te leven, maar om je in te zetten voor het welzijn van de groep. Dit is de reis van het egocentrische denken naar het Wij-denken. Ook zijn er volop uitdagingen wat betreft emotionele triggers. Binnen een gemeenschap ben je een spiegel voor elkaar. Hierbij is het belangrijk dat je jezelf traint op het vlak van eerlijke communicatie, verantwoordelijkheid nemen en dat je transparant kunt zijn wat betreft je gevoelens.

Bij de Huijberg gaan we vanaf deze zomer weer van start met het organiseren van inspirerende activiteiten op het vlak van bewust en natuurlijk leven. We ontvangen gasten, meelevers en meewerkers voor korte of langere tijd. We werken in onze moes- en kruidentuin. Je bent welkom om onze gast te zijn!

Ook ben ik heel blij om nu weer actief te zijn als wandelcoach, bewustzijnstrainer en yogaleraar. Je kunt een kijkje nemen bij mijn aanbod voor de mogelijkheden. Als spiritueel trainer & coach begeleid ik mensen om vanuit hun hart te gaan leven in afstemming met de natuur.

Graag wil ik je uitnodigen om bij de Huijberg mijn gast te zijn voor een dagtraining of een coachingsessie in de natuur. Ik ontvang je in de coachingruimte met een bakje kruidenthee. Vanaf deze plek wandelen we vervolgens samen de natuur in!