FAQ items aan het laden...

Rondreis langs ecodorpen

Begin 2018 heb ik een avontuurlijke keuze gemaakt. Ik heb besloten om voor enkele jaren als een nomade door Europa te reizen. Het doel van mijn reis is om de ecologische gemeenschappen te bezoeken en daar enkele weken of maanden te werken als vrijwilliger.

Via de website workaway (of woofing) plan ik bij welke ‘hosts’ ik langs zou willen gaan. Er zijn letterlijk duizenden plekken in Europa waar ik als vrijwilliger aan de slag kan. Ik geniet van deze vele mogelijkheden en ik kan iedereen aanraden om het eens te proberen. Persoonlijk kijk ik alleen naar de opties binnen Europa omdat ik zo’n 12 jaar geleden besloot om niet meer te vliegen.

Bij voorkeur zoek ik plekken op waar ze werken aan een permacultuur project of een voedselbos. Deze zoektermen brengen mij naar die plekken waar ze net als ik kiezen voor een bewuste leefwijze. Andere termen die ik gebruik op mijn workaway-zoektocht zijn: retreat centre en yoga. Ik ga graag naar dit soort plekken toe. Ik vind het fijn om gelijkgestemde zielen te ontmoeten.

Lees hier over mijn ervaringen:

2022-03-14T11:47:49+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant