Veel mensen zijn onder de indruk van technologische uitvindingen en gadgets. Ik heb een heel ander perspectief op technologie. Mijn stelling is: ‘Alles wat moderne technologie ons brengt, heeft moeder natuur aan de mensen vanaf het begin gegeven’. Wellicht denk je nu, hoe bedoel je dat? Om te beginnen zal ik jullie elf voorbeelden geven.

Bij het lezen van deze voorbeelden is het belangrijk om het te lezen met een open geest. Bij dit verhaal kijk ik naar de werkelijkheid met een zeer ruime blik. Sommige natuurlijke alternatieven waar ik mee aankom, zullen schijnbaar onmogelijk & bovennatuurlijk lijken. Echter het is alleen bovennatuurlijk omdat we onze natuurlijke krachten en mogelijkheden vergeten zijn.

1) Auto versus teleportatie

Een auto brengt veel vervuiling met zich mee. Om maar niet te spreken over de verschrikking van wat wij het snelwegnetwerk noemen. Ik leef liever in een wereld waarbij al die wegen, auto’s en vrachtwagens overbodig zijn. Wellicht heb je ooit het boek ‘De autobiografie van een yogi’ gelezen? Voor de ware yogi & leermeester is het geen enkel probleem om hun fysieke lichaam te teleporteren van de éne naar de andere plek. Ook kunnen deze yogi’s op twee plekken tegelijkertijd zijn. Ze kunnen ook objecten verplaatsen met de kracht van hun geest. Hun bewustzijn is niet gelimiteerd door allerlei beperkende overtuigingen. Teleportatie is heel natuurlijk voor deze meesters van bewustzijn. Wat voor hun mogelijk is, is ook ons potentieel. Tegenwoordig lijken er niet veel mensen te zijn met zulke krachten, maar ze zijn er wel degelijk. Alleen lopen ware meesters niet te pronken met hun gaven. Ze werken achter de schermen.

2) Verwarming versus Iceman

Moderne huizen zijn voorzien van een centrale verwarming, vloerverwarming etc. We zijn gewend geraakt aan een hoog comfort en een constante temperatuur. Onze Wim Hof (The Iceman) is een prachtig voorbeeld van hoe we ook met ons bewustzijn onze lichaamstemperatuur stabiel en constant kunnen houden. De iceman heeft maar liefst 1 uur, 52 minuten en 42 seconden in een bak met ijs doorgebracht. Dit toont ons de kracht van bewustzijn! De verwarming maakt misschien ons leven comfortabeler, maar we vergeten onze eigen kracht!

3) Smartphone versus telepathie

We gebruiken smartphones om met elkaar te communiceren. Voor het fabriceren van al deze gadgets zijn er veel natuurlijke grondstoffen nodig en is er sprake van veel menselijk leed. Bovendien hebben deze gadgets een verslavend effect. Ik zie een hele generatie smartphone zombies rondlopen. Dit soort mensen zijn makkelijk programmeerbaar door de duistere krachten.

Natuurlijk is er de wens om te communiceren met elkaar. In mijn visie is het veel effectiever om met elkaar te spreken via telepathie. Echter dan zullen we ook op dit vlak onze beperkende overtuigingen los moeten laten. Telepathie is de natuurlijke wijze van communiceren voor hoog ontwikkelde wezens. Woorden zijn overbodig voor zulke wezens, ze spreken met elkaar a.d.h.v. telepathische beelden die alles veel accurater als woorden kunnen overbrengen. Geen miscommunicatie, geen ruis.

4) Wekker versus haan

Veel mensen worden in de ochtend gewekt door een wekker of een alarm op hun smartphone. Bij de ecologische gemeenschappen waar ik hen gewerkt, werd ik gewekt door het gekraai van een haan. De haan is de meest elektrisch gevoelige vogel… De haan is de wekker van de natuur. Bij de eerste stralen van de zon gaat hij kraaien. We kunnen de haan via telepathie vragen om ons op een bepaald tijdstip wakker te maken. Daarnaast kunnen we natuurlijk ook onze geest vragen om ons te wekken op een bepaald tijdstip. Ik zou zeggen, probeer het eens! Voor mij werkt het.

5) Horloge versus zon

Een horloge heb ik niet nodig. Als ik in de permacultuurtuin werk, dan kan ik simpelweg aan de stand van de zon zien hoe laat het ongeveer is. Bovendien leef ik als natuurmens buiten de tijd. Ik leef in het eeuwige nu. Leven op de klok, is het leven van een slaaf in het systeem. Een mooi voorbeeld is het kinderboek ‘Momo’ van Michael Ende.

6) Navigatiesysteem versus innerlijke leiding

Veel mensen hebben een navigatiesysteem in hun auto. We hebben de natuurlijke gave verloren om te luisteren naar onze innerlijke leiding. Een prachtig voorbeeld is te zien in de documentaire ‘The animal communicator’. De vrouw in de film kan al luisterend naar haar gevoel en innerlijke leiding een dier vinden midden in de wildernis. Bovendien kan ze ook telepathisch communiceren met dieren. Deze docu is een aanrader! Zelf kan ik mij ook afstemmen op mijn innerlijke leiding om een vogel of plant te vinden. Ik heb hier meerdere ervaringen van in mijn eigen leven. Lees hier een voorbeeld in mijn verhaal: http://vianatuur.nl/ijsvogels-en-goudhaantjes/

7) Nanotechnologie versus ‘de kleine vriendjes’

Nanotechnologie is overbodig. Waarom? Omdat we al miljarden kleine vriendjes in ons lichaam hebben. Denk aan de bacteriën. We kunnen met alles communiceren, de bacteriën zijn hier geen uitzondering op. Met ons bewustzijn kunnen we ze ook opdrachten geven.

8) Machines versus dieren

Over enkele (tientallen of honderden) jaren zal onze relatie met de natuur weer gezond zijn. In mijn toekomstvisie leven we in kleine, liefdevolle gemeenschappen. We hebben ons bewustzijn verruimd en leven weer in harmonie met dieren samen. Op onze planeet hebben we een enorme verscheidenheid aan dieren. Al deze dieren hebben hun eigen gaven en unieke mogelijkheden. Als wij in een liefdevolle relatie samenleven met deze dieren, dan is het hun grootste plezier om ons te helpen. Een geit helpt je met het wieden van je tuin. Een kip of eend beschermd je gewassen tegen slakken. Een beer helpt je een gat te graven voor je boom. Een eekhoorntje verzameld nootjes voor de gemeenschap. En zo heeft elk dier zijn goddelijke bestemming. In de Anastasia boekjes lees je veel mooie voorbeelden van hoe we in harmonie kunnen leven met de natuur.

9) Radiotelescoop versus channeling

Soms moet ik toch wel erg lachen om wetenschappers die met radiotelescopen de ruimte afzoeken naar tekens & signalen van buitenaardse wezens. Niet omdat buitenaardse wezens niet bestaan, integendeel het hele universum is vol met vele soorten ruimtewezens! Echter ze hebben niet door dat we al heel lang contact hebben met buitenaards leven. Niet via de technologische weg, maar via channeling. Er zijn vele ‘channels’ die via hun bewustzijn contact kunnen leggen met hoger bewustzijn. Een goed voorbeeld is de documentaireserie op YouTube: ‘They call us channelers’ van Kevin Moore.

10) Gloeilamp versus bioluminescentie

De natuur toont ons ook dat bioluminescentie mogelijk is. Denk aan vuurvliegjes in het bos. Of lichtgevende vissen (en plankton) in de zee. In de toekomst hebben we geen gloeilampen nodig. We hebben geleerd om bioluminescentie te gebruiken indien nodig.

11) Helikopter versus libelle

Als je kijkt naar een weidebeekjuffer (zie foto) dan zie je dat het een meester is in de vliegkunst. Onze beste helikopters & drones kunnen daar niet aan tippen. Wij mensen kunnen ook vliegen. In de vijfde dimensie & andere astrale werelden is dit heel normaal. Net zoals wandelen bij ons heel normaal is.

Verder wil ik aangeven dat ik niet ‘anti-technologie’ ben. Technologie kan zijn plek hebben in onze menselijke ervaring. Mooie uitvindingen vind ik: de bamboe fiets, boekdrukkunst, een zonne-oven, een handblender etc. Ik hou van eenvoudige technologie a.d.h.v. natuurlijke materialen.

Een belangrijke vraag is echter in hoeverre we technologie willen ontwikkelen. Er zijn veel gevaren als technologie in de verkeerde handen komt. Ik word eng van de dictatuur in China die technologie inzet om mensen te manipuleren, te controleren en te beheersen. Het zou mij niet verbazen als ze over enkele jaren hun bewoners gaan voorzien van chips in hun brein. Laten wij voor iets anders kiezen.

In mijn visie is het nu voor de vooruitgang van de mensheid heel erg belangrijk om ons menselijk potentieel verder te ontwikkelen. De werkelijke groei van de mens speelt zich niet af op het gelimiteerde terrein van technologie, maar op het ongelimiteerde terrein van bewustzijn!

De natuur heeft ons alles al vanaf het begin gegeven. We zijn goddelijke, multidimensionale wezens van liefde & licht. Vergeet dat nooit! Er zijn ons geen beperkingen opgelegd, tenzij wij er in geloven.