Inmiddels maak ik al enkele jaren energieballetjes (ook wel bekend als powerballs) met dadels en rauwe cacao. Deze balletjes zijn de afgelopen jaren steeds iets lekkerder geworden. Ik gebruik bijvoorbeeld nu cacaoboter om de chocoladesmaak nog voller te maken. Het recept voor deze energieballetjes:

 • dadels (eventueel ook rozijnen en abrikozen)
 • cashewnoten
 • rauwe cacaopoeder
 • cacao boter
 • 1 eetlepel kokosolie
 • optioneel: gojibessen

Deze ingrediënten mix je door elkaar in een hakmolen en vervolgens kneed je er energieballetjes van. Bij mijn recepten vermeld ik nooit de hoeveelheden. Ik raad mensen liever aan om naar hun gevoel te luisteren. Bijna altijd is het resultaat dan precies zoals je het hebben wilt. En als je op gevoel ingrediënten toevoegt dan krijg je elke keer weer iets anders. Op die manier kom je er precies achter wat je het lekkerst vind.

Laatst heb ik in plaats van cashewnoten de hazelnoten en walnoten gebruikt die ik vorig jaar heb geraapt in de natuur. Dat is natuurlijk helemaal leuk aangezien ik dan gebruik maak van ingrediënten die ik zelf heb gevonden tijdens het wildplukken.

Deze week kwam ik op het idee om balletjes te maken met wilde kruiden. Ik ben de natuur in gegaan en heb enkele eetbare kruiden geplukt om kruidenballetjes mee te maken. Het recept voor deze rauwe kruidenballetjes:

 • postelein
 • watermunt
 • veldkers
 • vogelmuur
 • look zonder look
 • cashewnoten
 • 1 eetlepel olijfolie

Natuurlijk kun je ook andere kruiden toevoegen als ik heb gedaan. Echter ik moet zeggen dat de munt smaak wel erg lekker is! Ik denk dat ik er een nieuwe verslaving bij heb.

Als jij ook een lekker recept kent voor energieballetjes dan hoor ik het graag in een reactie op dit bericht. En natuur ben je van harte welkom om een keertje mee te wandelen met mijn wildplukwandelingen.