Al het leven is heilig!

Een paar dagen geleden keek ik uit het raam en zag ik tot mijn grote blijdschap in de boom een goudhaantje. Goudhaantjes zijn de kleinste vogeltjes van Europa. Elke keer als ik een goudhaantje zie dan smelt ik. Deze vogeltjes vind ik echt zo schattig! Voor mij is dit vogeltje een symbool voor liefde. Zo hebben we allemaal onze symbolen om tot dit gevoel te komen. Je voelt het wellicht als je een kitten ziet die uit puur enthousiasme naar je toe komt rennen. Of je voelt het wellicht als je de glimlach van een baby ziet. Zo mooi!

Dit gevoel van liefde werkt als een magneet. Terwijl ik met liefde de vogeltjes observeer, ben ik soms verbaasd over de vogelshow die ik te zien krijg. Zo komt er vlak naast mij een roodborstje zitten. Of vliegt er opeens vanuit het niets een ooievaar voorbij. De vogels voelen zich aangetrokken tot dit warme gevoel van liefde.

Op zulke momenten voel ik mij verbonden met de natuur. Als je beseft dat al het leven met elkaar verbonden is. Dat al het leven één is. Hoe zou je dit leven willen benaderen? Mijn antwoord is: Met een diep gevoel van respect en eerbied. In mijn ogen is het leven heilig. Elk leven is uniek en waardevol. Ik wil elk leven dat ik ontmoet met hetzelfde gevoel van liefde omarmen, net zoals mijn liefde voor het goudhaantje.

Het zou een wezenlijke verschuiving zijn in ons collectieve bewustzijn als we al het leven weer als heilig zouden zien. Kan jij je een wereld voorstellen waar we de natuur als heilig zien en ook elkaar als heilig zien? Hoe zou de wereld veranderen als we allemaal op deze wijze het leven benaderen?

Als ik een wandeling maak door de natuur sta ik er versteld van hoeveel momenten van pure schoonheid ik ervaar. De natuur brengt mij op synchronistische wijze altijd veel cadeautjes. Ik voel mij rijk! Als ik met een gevoel van liefde en eerbied door de natuur wandel, dan spiegelt de natuur mijn staat van zijn.

De uitdaging is natuurlijk om ook de schoonheid en kwaliteiten van mensen te zien die je ’triggeren’. De mensen die je uitdagen in het leven. Dat is zeker niet altijd makkelijk, maar als je bij je eigen kern van liefde blijft, dan kun je ook hun liefdevolle kern blijven zien.

Leave A Comment

Over de schrijver

Hoi, ik heet Joris. Als spiritueel coach is het mijn passie om mijn inzichten met jou te delen m.b.v. dit soort verhaaltjes. Bekijk mijn blog:

Of heb je wellicht interesse in een coachingsgesprek met mij?