De volgende quote van Ella Wheeler Wilcox heb ik altijd prachtig gevonden:

‘It is easy enough to be pleasant, when life flows along like a song; But the man worthwhile is the one who will smile when everything goes dead wrong’.

Deze quote raakt voor mij precies wat voor mij nu de grootste uitdaging is in het leven. Om los van de uiterlijke, wereldse omstandigheden meester te zijn van mijn vibrationele staat (oftewel staat-van-zijn/gevoelsstaat/vibrationele houding).

In perioden waar alles makkelijk stroomt in mijn leven is het niet zo moeilijk om mijn vibrationele staat positief te houden. In mijn daglijkse leven kies ik er bewust voor om expressie te geven aan de energie van vreugde en liefde. Dit zijn voor mij de krachtigste, bestvoelende gevoelsstaten die er zijn. Deze gevoelsstaten vind ik binnen in mezelf. Ik hoef het niet buiten mezelf te zoeken.

Vreugde geef ik expressie tijdens gitaarspelen, dansen, bewegen, yoga houdingen. Ik reik eerst naar een gevoelsstaat en pas dan ga ik iets doen. Mijn staat van zijn kleurt namelijk mijn handeling. Als ik mantra’s ga zingen zonder devotie en vreugde, dan zou het behoorlijk saai zijn. De energie van vreugde maakt de actie prachtig. Het geheim is eigenlijk dat het niet zozeer gaat om wat je doet, het is eerder belangrijk met welke energie/intentie/gevoelsstaat je iets doet. Vloeren schrobben kan saai voelen als je niet eerst je gevoelsstaat hebt afgestemd.

Liefde geef ik expressie in mijn relatie met mezelf en mijn relaties met anderen. Om te beginnen ben ik heel liefdevol naar mijn eigen lichaam. Ik zorg er heel goed voor mijn lichaam. Goede voeding, vreugdevolle beweging, voldoende ontspanning etc. En ik mediteer op de energie van liefde en laat deze door mijn lichaam stromen. Wow, dit voelt zo krachtig!

Als ik ga wandelen in de natuur dan voel ik diepe waardering en liefde voor al het leven om mij heen. Uiting geven aan liefde voelt voor mij heel natuurlijk. Ik kijk met de ogen van liefde naar de elementen, dieren, planten, bomen, mensen, de planeet, de zon en de sterren. In mijn hart groet ik ze met Namasté. Ik buig voor het goddelijke in Alles en Iedereen. God is… Ik ben… Wij zijn…

Mijn leven verloopt eigenlijk grotendeels vloeiend, vreugdevol en rustig. Maar dat komt ook zeker doordat ik bepaalde wijsheden toepas in het leven. Ik ga met een gevoel van ‘ease & ontspanning’ door het leven en maak mij simpelweg niet zo druk om dingen. Als je ervoor kiest om je los van omstandigheden (de dingen die verschijnen in je leven) je goed te voelen, dan sta je krachtig in het leven. Bovendien wat kan je raken als je niets te verliezen hebt?

Natuurlijk verloopt mijn leven niet altijd vloeiend en makkelijk. Anders zou ik die quote niet hebben genoemd. Er zijn ook voor mij kleine en grotere uitdagingen. Ik noem zulke momenten triggers. En dit zijn nu juist de momenten waarbij we onze meesterschap kunnen tonen. Als je op het moment van een trigger in je positieve gevoelsstaat kunt blijven dan toon je je meesterschap over je vibratie.

Een klein voorbeeld… Ik ging vorig jaar op een ochtend wandelen door het zwarte woud. Ik had het gevoel dat ik op een rustig plekje wilde mediteren. Tijdens het wandelen kwam ik op een geven moment iemand tegen. Ik voelde irritatie! Ik wilde alleen zijn! Ik werd mij bewust van dit gevoel en besloot om ‘het verhaal’ en mijn vibratie te veranderen. Ik besloot bewust om anders te reageren op deze verschijning. Ik besloot om samen met deze Duitser een stuk te gaan wandelen. Ons gesprek was de moeite waard en ik had het naar mij zin. Ik had het gevoel dat ik mezelf overwonnen had. Irritatie had ik omgetoverd naar waardering. We hebben vervolgens samen een mooie wandeling gemaakt en hij heeft bovendien op een mooie plek prachtige foto’s gemaakt van mij in een meditatie houding (zie foto). Wat een geschenk! Het loop soms anders dan we denken… Maar als je met de flow meegaat dan kunnen er mooie dingen ontstaan.

Natuurlijk zijn er ook grote uitdagingen. Zo’n drie jaar geleden woonde ik samen met mijn partner en haar twee kinderen in Drenthe. Van het ene moment op het andere besloot mijn ex om onze relatie te beëindigen. Ik kreeg enkele weken om mijn spullen bij elkaar te rapen en te vertrekken. Het was immers haar huis. Daar stond ik dan opeens zonder partner, gezin, huis, tuin, katten en werk.

Zulke ervaringen schudden een mens wakker. Gelukkig had ik al uit eerdere relaties geleerd om wel volledig lief te hebben, maar om mij niet emotioneel aan een partner te hechten. Ik ben een compleet en gelukkig mens, met of zonder partner.

Ook besloot ik het om niet als een verlies te zien, maar als een mogelijkheid. Immers als je geen partner, baan en huis hebt, dat schept ook veel vrijheid. Ik besloot om een reis te maken langs de ecologische gemeenschappen van Europa. Ik greep mijn kans.

De periode van 2017 tot dit moment in 2020 is tot nu toe de beste tijd geweest van mijn leven. Ik heb veel innerlijke groei als mens meegemaakt, prachtige avonturen beleeft, veel lieve mensen ontmoet. Mijn reis is geweldig!

Vroeger of later doorlopen we als mens de fasen van: ‘slapend’ naar ‘ontwakend’ naar ‘wakker’. Dit is een natuurlijk proces en het enige wat we kunnen doen is ons Meesterschap simpelweg toelaten. We kunnen het niet met ons hoofd beredeneren hoe het zal zijn om ons Meesterschap daadwerkelijk te leven en hoe we daar zullen komen. Meesterschap leven zal altijd meer zijn dan we met ons hoofd kunnen bedenken en begrijpen.

Als ik om mij heen kijk in de wereld dan zie ik steeds meer ontwakende mensen. Dit vind ik prachtig! Meer en meer mensen stappen in hun kracht, verruimen hun perceptie en zijn meesters over hun vibratie. Deze tijd waarin veel mensen thuis blijven, is het perfecte moment om naar binnen te keren. Net als een rups die zijn cocon binnengaat. Als vlinders zullen velen uit hun cocon tevoorschijn komen… Een nieuwe generatie van meesters zal nu zichzelf laten zien. De meesters komen eraan!