In een wereld waar er sprake is van zoveel snelle veranderingen, waar oude systemen in elkaar storten en waarbij het het fundament onder ons aan het schudden is, voelen we allemaal de behoefte aan een positieve wending. Veel mensen kijken naar wereldleiders om hun te komen redden. Echter authenticiteit & oprechtheid lijkt bij wereldleiders nog ver te zoeken. Niets buiten onszelf gaat ons redden. We dienen zelf de oplossing te zijn. Eerst dienen we zelf te ontwaken, te helen en te veranderen. Daarna volgt het collectief.

De fysieke wereld is een reflectie van onszelf. Als we willen dat de reflectie in een spiegel ons een glimlach toont, dan dienen we eerst zelf te glimlachen. Evenzo als we een reflectie in onze fysieke wereld willen zien dan dienen we eerst zelf te veranderen. Een van de universele wetten is: wat je uitzendt, komt weer naar je terug.

Niets buiten onszelf kan een oplossing bieden, we dienen naar binnen te keren. We dienen eerst iets nieuws in onszelf geboren te laten worden. Een nieuw innerlijk fundament. De fundamentele vraag is nu: Wie wil jij zijn? Of wellicht iets specifieker: Wie wil jij zijn in de nieuwe wereld die ontstaat?

Voor mij is het antwoord dat ik een belichaming wil zijn van bepaalde kwaliteiten. Een blend/mengelmoes van de volgende kwaliteiten: Oprechtheid, authenticiteit, integriteit, transparantie, moed, ware liefde en innerlijke vrede. Deze mengelmoes van kwaliteiten is voor mij mijn nieuwe fundament in het leven. Alle uiterlijke omstandigheden in mijn leven veranderen constant, maar ik heb een rotsvast vertrouwen gevonden in mezelf en mijn nieuwe innerlijke fundament.

Hoe toont deze grondhouding/staat-van-zijn zich in je dagelijkse leven? Je loopt op een andere manier over straat. Met een diep gevoel van innerlijke vrede. Er is geen spoortje haast. Geen spoortje angst. Er is een diepe aanwezigheid in het Nu. Er is een diep gevoel van liefde en eerbied voor het leven wat je onderweg ontmoet. Alles wat zich aan je toont, omarm je met liefde.

De liefde toont zich in een diep respect en eerbied voor al het leven om je heen. De natuur is heilig, ieder mens is heilig, de aarde is heilig. Je ziet, eert en groet de goddelijkheid in alles en iedereen. Je loopt niet langer rond als een mens op een planeet. Je loopt rond als een goddelijk wezen in het heilige Zelf. Ik noem dit ook wel het ontwaken van je innerlijke meester. Je bent niet langer van de wereld maar in de wereld.

Het maakt niet uit of andere mensen zich bewust zijn van deze innerlijke verandering/ontwaking in jou. Jij weet dat je opnieuw geboren bent. Jij weet dat je het licht bent en je laat je licht schijnen overal waar je komt. Populariteit en wat anderen van je denken, heeft geen betekenis meer voor je. Ook al zal je liefde en licht niet opgemerkt worden. Het maakt niets uit. Indirect heeft je licht & liefde een positief en helend effect op de gehele mensheid. Hoe kan het ook anders… we zijn allen één. Als jij jezelf verandert, verander je ook het geheel.

Hoe constant is dit meesterschap in mijn leven aanwezig? Om eerlijk te zijn is dit voor mij een work-in-progress. Het is een voortdurend proces wat constante aanwezigheid en oplettendheid vereist. Het is zo makkelijk namelijk om weer in slaap te vallen en jezelf te verliezen in egostructuren. Naast de innerlijke meester die wakker, bewust en liefdevol door het leven gaat is namelijk er ook een ‘innerlijke kleuter’ aanwezig in mijn leven die ontstaat als ik weer even in slaap val.

Echter de innerlijke kleuter kan je ook gebruiken voor de groei van je bewustzijn. Elke keer als de innerlijke kleuter (die zich uit als angst, hebzucht, oordelen, schaamte, teleurstelling, woede etc.) zicht toont dan is dit een perfecte gelegenheid om heling & vergeving te oefenen. Het is een perfecte gelegenheid om je triggers te onderzoeken, om patronen los te laten, om je overtuigingen te leren kennen. Op deze wijze gebruik je triggers van je innerlijke kleuter voor je bewustzijnsgroei. Vervolgens keer je weer terug naar je fundament van innerlijke vrede en liefde.

Dit is mijn groeiproces voor het jaar 2020. Ik gebruik al het gedoe wat ik zie in de wereld als symbool om de nobelste, hoogste versie van mezelf geboren laten worden. Zelfs al laat ik ooit op een moment mijn fysieke lichaam los, mijn groei in bewustzijn neem ik mee. Mijn innerlijke meester is het fundament dat wel stabiel is. Het is het fundament waar ik tijdens mijn leven op kan vertrouwen. Ik vertrouw op het Zelf.

Er komt een periode waar we de vruchten zullen plukken als we nu de meest verheven versie van onszelf geboren laten worden. Ik ben blij met alle liefdevolle, kleine acties die ik zie bij mijn medemens! Ga zo door! Ik hou van jullie!