Binnenkort ga ik weer op pad. Ik voel enthousiasme bij het idee weer op avontuur te gaan. Een paar dagen geleden kreeg ik de bevestiging dat ik als vrijwilliger aan de slag mag bij een ecologische gemeenschap in de bossen van Zuid-Duitsland. Hoera!

De laatste paar dagen ben ik druk bezig met het inpakken van mijn backpack. Altijd probeer ik zo weinig mogelijk spullen mee te nemen. Hoe minder bagage ik meeneem in mijn backpack, des te prettiger is het reizen. Aan de andere kant wil ik ook weer niet te weinig meenemen, omdat ik soms vele maanden op pad ben. Als een minimalist weeg ik dus zorgvuldig af wat ik wel of niet mee wil nemen op mijn reis. Het is altijd een kwestie van balans.

Eigenlijk is dit ook een prima analogie voor het leven zelf. Het voorbeeld van het inpakken van mijn backpack is ook een voorbeeld van hoe ik door het leven ga. Het leven zie ik als een reis en ik wil het leven graag niet al te zwaar maken. Ik wil graag door het leven gaan met een gevoel van ontspanning en vreugde. Des te meer ik mijn innerlijke bagage (patronen) los kan laten, des te meer flow ik ervaar op mijn levensreis.

Enkele patronen die ik dus liever niet meeneem in mijn innerlijke bagage zijn:

  • De innerlijke saboteur. De stem in mijn hoofd van twijfel, onrust en angst.
  • De innerlijke criticus. De stem die altijd bekritiseert en aanvalt.
  • De perfectionist. De stem die nooit tevreden is en die alles beter wilt.
  • De innerlijke peuter. Het kleine kind dat over alle pietluttigheden zeurt.
  • De egoïst. Dat stuk in mezelf dat vergeet dat we allen Eén zijn.

Wat ik wel graag meeneem in mijn innerlijke bagage:

  • Innerlijke vrede. Los van omstandigheden kies ik voor vrede.
  • Vreugde. Ik kies in het leven voor een houding van vreugde bij alles wat ik onderneem.
  • Liefde. Ik herinner mezelf eraan om voor de liefde te kiezen.
  • De innerlijke meester. Ik ga voor mijn hoogste potentieel bij elke keuze.
  • Eenheidsbewustzijn. Dat stuk in mezelf dat weet dat we allen Eén zijn.

Op deze wijze kun je bewust bepalen wat je wel of niet in je innerlijk meedraagt. Je bent als het ware een innerlijke minimalist! Je kiest zorgvuldig wat wel of niet voor je werkt. Je ruimt al je innerlijke rommel op en laat je overbodige bagage los. Dit maakt het leven een stuk prettiger & eenvoudiger.