Enkele jaren geleden heb ik de keuze gemaakt om het ‘pad van vreugde’ te bewandelen. Ik doe die dingen in het leven waar ik enthousiasme voor voel en ik luister naar mijn hart bij het maken van alle (kleine en grote) keuzes. Door mijn enthousiasme te volgen, bewandel ik de weg van de minste weerstand en luister ik naar de innerlijke leiding die ik krijg van Bron.

Al wandelend op het pad van vreugde ervaar ik meer flow, synchroniciteit en innerlijke vrede in mijn leven. Op onverwachte momenten komen allemaal leuke, kleine cadeautjes op mijn pad.

Je vraagt je nu misschien af wat de instructies zijn om dit pad te bewandelen. Het is vrij eenvoudig, maar niet altijd even makkelijk. Het gaat als volgt:

  1. Kies elk moment in je leven voor de mogelijkheid die het beste voelt. De handeling waar je het meest enthousiasme voor voelt. Als je wilt kun je al de keuzemogelijkheden eerst opschrijven op een papier. Stel je hebt vijf keuzemogelijkheden, twee voelen goed, twee opties voelen neutraal, en één optie voelt slecht. Degene die slecht voelt, kun je negeren. De opties die neutraal voelen, vallen voor het moment ook af. Van de twee goed voelende opties die overblijven, kies je degene die het meest met je resoneert. Dit is de optie die je het meeste vreugde geeft. Hierbij kies je niet met je hoofd, maar met je hart en ga je alleen voor handelingen die werkelijk goed voelen. Enkele krachtige vragen, die je aan jezelf kunt stellen zijn om het beste in jezelf omhoog te halen, zijn:
  • Wat zou liefde dit moment doen?
  • Wie wil ik dit moment zijn? En hoe kan ik uiting geven aan het beste in mezelf?
  • Wat is nu werkelijk belangrijk voor mij? (Deze vraag geeft inzicht over je prioriteiten)
  • Bij welke handeling voel ik dat ik tot leven kom? Bij welke handeling voel ik bezieling, enthousiasme en passie?
  1. Bij het uitvoeren van deze actie geef je alles wat je hebt. Je geeft je volle aandacht aan de handeling. Je gebruikt al je talenten, vaardigheden en fantasie en gaat zo lang door met deze handeling tot je niet verder kunt.
  2. Kies vervolgens weer voor een nieuwe handeling die je het meeste enthousiasme bij je naar boven brengt. Blijf telkens die opties kiezen die je het meeste vreugde geven.
  3. Schep geen verwachtingen over de uitkomsten van je handeling. Het is belangrijk om je niet te hechten aan een uitkomst. Het gaat om liefdevolle, vreugdevolle handelingen. De vrucht van je handeling laat je los. Als je hoopt op een bepaalde uitkomst, dan is het moeilijk om je positieve staat van zijn te behouden als het anders loopt dan je verwacht. En begrijp dat het aandringen op een specifieke uitkomst of manifestatie een betere manifestatie kan voorkomen dan je had gedacht. Misschien krijg je wel iets veel leukers op je pad dat je ooit had durven dromen, maar als je blijft vasthouden aan een bepaalde uitkomst, loop je die kans mis.
  4. Blijf in een positieve staat van zijn, wat de omstandigheden ook aan je laten zien. Je staat van zijn (je vibratie) dien je los te koppelen van uiterlijke omstandigheden (de gebeurtenissen in de fysieke wereld). Hoe jij je van binnen voelt, dat dien jij zelf te bepalen. Je staat in je schepperskracht als jij zelf bepaald hoe je je voelt. Je kiest voor een slachtofferrol als je de uiterlijke omstandigheden (mensen, gebeurtenissen, fysieke wereld) laat bepalen hoe jij je van binnen voelt. Wees je dus heel bewust van hoe je op de dingen reageert.

Als je eenmaal hebt gekozen voor het bewandelen van het pad van vreugde dan is het ook belangrijk om te weten dat het universum alles aan je zal spiegelen wat er in jouw energieveld nog niet in afstemming is met deze keuze. Ter illustratie: een paar dagen geleden werd ik onverwacht ziek. Ik ben vrijwel nooit ziek en eigenlijk heb ik altijd een grote afkeer tegen ziekte gehad. Door zo’n gebeurtenis werd ik dus getest. Het is alsof het universum vraagt: Wil je dit werkelijk? Kan ik ook in een positieve staat blijven als ik heel weinig energie voel en mijn lichaam last heeft? Bovendien voelde ik dankzij deze ziekte vrijwel geen enthousiasme voor wat dan ook. Het pad van vreugde bewandelen is dan lastig. Althans zo dacht ik er eerst over, maar nu besef ik eigenlijk dat het bij ziekte juist heel belangrijk is om positief te blijven en aardig te zijn voor jezelf.

Het ziek worden van je lichaam is natuurlijk een neutrale gebeurtenis. Niets is goed of slecht. Alles is afhankelijk van de betekenis die we er zelf aan geven. De keuzemogelijkheid die dan overblijft is… Voel ik mij ziek en schep ik depressie en negativiteit? Of voel ik mij ziek en blijf ik optimistisch en vriendelijk? Wat ik van deze ervaring heb geleerd is dat gelukkig zijn altijd mogelijk is als je het niet af laat hangen van uiterlijke omstandigheden. Je kunt dus ook bij een ziekte het pad van vreugde bewandelen. Een ziekte is niet een teken dat je van het pad af bent, hoe jij omgaat met de ziekte bepaald of jij op koers blijft.

Inmiddels voel ik mij weer beter, waardoor ik ook meer enthousiasme voel stromen. Hoe beter je je voelt, des te makkelijker het is om toegang te krijgen tot je meest verheven gedachten en mogelijkheden. Hoe slechter je je voelt, des te makkelijker het is om jezelf te verliezen in negativiteit. Het pad van vreugde bewandelen vraagt ons dus om meesterschap over gedachten, emoties en handelingen.