Jij en ik zijn zielen gekleed in zowel een fysiek lichaam als identiteit. Als we naar binnen keren en ons afstemmen op onze innerlijk essentie, dan kunnen we ons ‘verhaal’ even loslaten en voelen we weer wie we echt zijn. In de kern zijn we een compleet, prachtig, metafysisch, multidimensionaal wezen van liefde en licht.

Het beeld dat we compleet & perfect zijn al vanaf het begin, daar moest ik even aan wennen. Ik zag mezelf eerder als een klein stukje van het grotere geheel. Echter nu groeit bij mij ook het bewustzijn dat we tevens ook al compleet & perfect zijn. Het is niet iets waar we naar toe hoeven te werken, we zijn het al vanaf het begin.

Een holon (Grieks: ὅλον, holon onzijdige vorm van ὅλος, holos “geheel”) is iets dat tegelijkertijd een geheel en een deel is. Dit woord omschrijft dat we eigenlijk al compleet en perfect zijn. Vanuit één perspectief is het dus waar dat we een stukje zijn van het goddelijke bewustzijn. Vanuit een ander perspectief is het ook waar dat we het geheel in ons dragen. We zijn goddelijke wezens die kiezen voor een menselijke ervaring. Elk mens draagt god ook in zich.

Als complete wezens kiezen we bij het incarneren er bewust voor om te vergeten wie we zijn. Dit doen we omdat we dan in een frisse, nieuwe ervaring opnieuw kunnen ervaren en uiten wie we zijn. We zijn hier op aarde om uiting te geven aan wie wij zijn.

Sommige mensen die ik ken, voelen zich echter beter bij een beeld dat we maar een kleintje zijn. Als je een kleintje ben, dat voelt lekker veilig, dan hoef je geen verantwoordelijkheid te nemen. Ze zijn immers te klein om iets te veranderen aan zichzelf en de wereld. Deze visie werkt voor mij niet. Dit komt volgens mij uit angst of gemakzucht. Het is tijd om de valse bescheidenheid los te laten. Het is tijd om te herinneren wie we zijn en om in onze kracht te stappen. Het is tijd om wakker te worden en onze grootsheid te omarmen.

Als we onszelf als een kleintje neerzetten, dan spreken we onze kracht niet aan. Ik zou het juist tof vinden als we allemaal onze schepperskracht meer aanspreken. Voor mij is de basis van onze kracht leven in liefde en wijsheid. Maar bijvoorbeeld ook dat we ons vanuit intuïtie meer gaan openen voor de vele mogelijkheden die we hebben. Als we onze kracht gaan aanspreken dan kunnen we dingen manifesteren die we nu nog voor onmogelijk houden. Vliegen als superman is nu alleen niet mogelijk omdat we als collectief hier niet in durven geloven.

Of we er nu voor kiezen om een kleintje te blijven of dat we onze grootsheid omarmen, onafhankelijk van wat we zeggen, denken of doen… onze waarheid blijft:  we zijn een compleet, prachtig, metafysisch, multidimensionaal wezen van liefde en licht.

Als we ons huis schoonmaken, dan zijn we een: compleet, prachtig, metafysisch, multidimensionaal wezen van liefde en licht.

Als we ons een lied zingen, dan zijn we een: compleet, prachtig, metafysisch, multidimensionaal wezen van liefde en licht.

Als we ruziemaken, dan zijn we een: compleet, prachtig, metafysisch, multidimensionaal wezen van liefde en licht.

Als we een depressie ervaren, dan zijn we een: compleet, prachtig, metafysisch, multidimensionaal wezen van liefde en licht.

Als we dansen, dan zijn we een: compleet, prachtig, metafysisch, multidimensionaal wezen van liefde en licht.

Als ons lichaam sterft, dan zijn we een: compleet, prachtig, metafysisch, multidimensionaal wezen van liefde en licht.

Wat we denken en doen zal nooit kunnen veranderen wie we in de kern zijn. In de bovenstaande voorbeelden noem ik bewust ook enkele uitdagingen van het menselijk bestaan. Het is natuurlijk ook zo dat we volledig onze kern kunnen vergeten en de waarheid kunnen verdraaien. Echter ook als we ‘zogenaamde fouten’ begaan dan blijven we in de kern een wezen van liefde en licht.

Zelfs de meest gewelddadige mensen, handelen alleen zo vanwege bijvoorbeeld diepe pijn en trauma’s die ze hebben meegemaakt in hun verleden. Het is onze taak niet om met de duisternis te vechten. Het is onze taak om de duisternis te confronteren vanuit een houding van liefde. Desondanks hun daden, ze blijven ze in de kern onze broeders en zusters van liefde en licht. Het is onze taak om elkaar te helpen helen. Zodat we allemaal terugkeren naar het licht.

Ook de spirituele zoektocht wordt volledig anders als je ervaart dat dat waar je naar zoekt, je eigenlijk al bent vanaf het begin. Onze eigen essentie is dat waar we naar zoeken. Als je dit eenmaal weet, dan ga je niet langer zoeken naar wie je bent. De verlichting is er al. Je hoeft er niet naar te zoeken. Je bent al een compleet, prachtig, metafysisch, multidimensionaal wezen van liefde en licht. We hoeven het ons alleen te herinneren.

Vanaf deze realisatie wordt de volgende vraag belangrijker: wie wil ik zijn? Je richt je op hoe je uiting wilt geven aan wie jij bent. Hoe wil jij aan de perfectie van wie jij bent expressie geven in deze wereld? Welke energie wil je uiting geven in het moment.

Zelf kies ik ervoor om als liefdevolle, vreugdevolle mafkees door het leven te gaan. Heerlijk, ha ha… I love it!

ps. De foto is van een zaadje van de paardenbloem. Ook het zaadje draagt alle informatie van de volwassen plant al in zich.