Al enkele weken werk ik bij een retraitecentrum in het zwarte woud. Ik slaap in een rood tentje in de tuin. Het slapen in een tent voelt voor mij altijd goed aangezien ik dan meer de verbinding ervaar met de natuur. In de avond ga ik slapen met het getjirp van de krekels en in de ochtend word ik wakker van de zang van vogels. Deze natuurlijke geluiden missen we grotendeels als we binnen slapen.

In Duitsland is het de afgelopen dagen zonnig en warm weer. Ik zat er al op te wachten dat het eens flink zou gaan onweren. En afgelopen nacht was het zover. Midden in de nacht terwijl ik in mijn tentje lag, kwam er een onweersbui over het zwarte woud en ging het behoorlijk hard plenzen. Eventjes vroeg ik mij af of mijn tentje wel overeind zou blijven.

Een onweersbui in de zomer zie ik als een mogelijkheid om intens te kunnen voelen. Waar de meeste mensen wegduiken om te schuilen, ga ik juist naar buiten. Ook bij deze onweersbui midden in de nacht greep ik mijn kans. Lekker naar buiten om de regen te voelen op mijn blote huid. Wow, wat voelt het heerlijk om een onweersbui te ervaren!

Enkele woorden die het gevoel omschrijven zijn: extase, vreugde, magie en liefde. Het woord dat ik zelf heb verzonnen is oerjubelkracht. Het omschrijft voor mij het gevoel en het klinkt leuk.

Je hoeft niet net als ik als een maffe vogel rond te springen in een onweersbui midden in de nacht. Je kunt dit gevoel op meerdere manieren aanspreken:

Je voelt het als je uit volle borst zingt.
Je voelt het als je vanuit je gevoel danst.
Je voelt het als je in een koud stromend bergriviertje duikt.
Je voelt het als je naakt over het strand loopt.
Je voelt het als je vrijt met een partner van wie je echt houdt.
Je voelt het als je je hart opent voor je medemens.
Je voelt het als je je kwetsbaar opstelt en je waarheid uit.
Je voelt het als je jezelf durft te laten zien zoals je werkelijk bent.
Je voelt het als je onder de sterrenhemel gaat slapen en vallende sterren telt.
Je voelt het als er een spinnende kitten op je schoot klimt.

Ik denk dat jij vast nog wel meer voorbeelden zou kunnen noemen. Als mens willen we namelijk allemaal dit gevoel van extase benaderen. Ons hele leven is een zoektocht naar dit gevoel. Zelfs als we onszelf verliezen in een verslaving. Een alcoholverslaafde is ook op zoek naar hetzelfde gevoel.

De maatschappij heeft ons geleerd om ons af te sluiten van ons gevoel. De grote massa ervaart zelden of nooit een gevoel van pure magie en verwondering. We leven als een vogel in een kooi. We hebben onze vrijheid ingeruild voor schijnveiligheid en comfort. De prijs die we ervoor betalen is enorm hoog. We hebben onszelf verloren we verliezen langzaam maar zeker de mogelijkheid om intens te voelen.

Waar is de magie gebleven? Wanneer heb je voor het laatst zo intens blij gevoeld dat je dit gevoel gewoon niet binnen kon houden? Het gevoel uit zich als een glimlach op je gezicht, vlinders in je buik, liefde in je hart, tranen in je ogen, kippenvel op je huid en gejubel uit je keel!

Dit gevoel dat ik beschrijf… Weet je… Ik voel dat dit is wie we echt zijn. Als je energetische trillingsfrequentie zo hoog reikt dan raak je met je gevoel het goddelijke aan. Je voelt de kracht van Bron.

Tijdens zo’n moment van extase, oerjubelkracht en magie voel ik mij pas echt wakker. We denken dat we ontwaken als we in de ochtend wakker worden, maar dat is niet zo. We zijn pas echt wakker als we ontwaken in oerjubelkracht (de energie van Bron). Dan leven & voelen we pas echt. De rest van de tijd zijn we aan het slaapwandelen.

En ik voel dat ik de oerjubelkracht op zulke momenten nog maar slecht voor 10% aanspreek. Wat zou er gebeuren als ik de volle 100% zou voelen? Wat als ik deze bronenergie voor 100% procent zou kunnen toelaten? Of als ik buiten de box denk… Wat als ik deze bronenergie voor 1000% procent zou voelen?

Is dit wat men de verlichting noemt? Dat je de energie van bron volledig voelt en toelaat om door je te stromen. Dat je je weer herinnert wie je werkelijk bent. Dat je volledig in je kracht stapt en weet dat je één bent met alles en iedereen.

Het is nu tijd voor deze ontwaking van ons gevoel. Het is tijd om te ontwaken in oerjubelkracht! Laten we in onze kracht stappen en voelen wie we werkelijk zijn! En laten we dit gevoel uitnodigen om ons te leiden bij elke keuze in ons leven.

Bij de woorden die ik nu schrijf, probeer ik ook uiting te geven aan deze oerjubelkracht. Kan je het voelen?