10 tips om een baken van licht te zijn

Zoals ik het nu voel, zal de periode van 2020 tot 2030 behoorlijk chaotisch verlopen. De energie van chaos brengt verandering en vernieuwing. Welke leefregels kunnen we toepassen om succesvol te navigeren door de deze chaotische tijden? Hierbij geef ik jullie tien krachtige tips om ‘een baken van licht’ te zijn gedurende deze stormen van chaos.

1) Leef je meesterschap bij elke keuze die je maakt.

We staan nu als collectief voor de keuze of we als slaapwandelaar door het leven willen gaan of als een meester. Als meester zijn we bewuste, krachtige, goddelijke wezens van liefde en licht. Elke keuze die een meester maakt, ontspringt uit een gevoel van liefde & vreugde. Een meester is de bewuste schepper van zijn/haar eigen werkelijkheid. Een meester geeft bewust richting aan zijn/haar leven. De andere mogelijkheid is dat we als slaapwandelaar verder gaan en meer van hetzelfde kiezen. Wat zegt jouw intuïtie over waar deze keuze naar zal leiden?

2) Hecht je niet aan wereldse zaken.

Hechten je niet aan wereldse zaken. Hiermee bedoel ik: hecht je niet aan spullen, hecht je niet aan rijkdommen, hecht je niet aan je huis en hecht je niet (emotioneel) aan mensen. Hecht je zelfs niet aan je eigen gekozen identiteit. Met het niet hechten bedoel ik niet dat je dit soort zaken niet mag bezitten. Het is prima om rijkdommen te bezitten, zolang je je er maar niet aan hecht.

Wat betreft mensen is het belangrijk om je niet emotioneel te hechten. Hier bedoel ik niet dat je afstandelijk bent. Nee je bent juist heel betrokken en liefdevol aanwezig in je relaties. Maar het is nu eenmaal een feit dat alles in het leven verandert. Mensen kunnen je verlaten of doodgaan.

Ook is het belangrijk om je niet te hechten aan een bepaalde identiteit (zelfbeeld/label/persoonlijkheid). Als ik mij bijvoorbeeld hecht aan de identiteit van een ‘natuurmens’ zijn, dan ervaar ik grote moeite als er geen biologische voeding beschikbaar is. Ook is het heel lastig als ik weer eens in een drukke stad kom. Als ik mij niet hecht aan deze identiteit en mij flexibel opstel, dan zal ik geen weerstand en onrust scheppen en verloopt het leven soepel. Je identiteit kun je dus dragen als kleding. Je kunt afhankelijk van de omstandigheden een andere identiteit kiezen.

Als je je op deze wijze niet hecht in het leven dan ga je op een heel lichte wijze door het leven. De stormen van het leven kunnen je geen schade meer berokkenen, want je hebt immers geen raakvlak meer. Je hebt niets meer te verliezen.

3) Bij elk nieuw project dat je wilt opbouwen, maak het robuust of antifragiel.

De samenleving stort nu als een kaartenhuis in elkaar. Alle nieuwe projecten die we opbouwen dienen we robuust of zelfs antifragiel te maken. Een permacultuur-voedselbos is een goed voorbeeld van een robuust systeem. Deze heeft veel minder last van plagen en ongunstige weersomstandigheden dan een monocultuur. Als er één gewas faalt in een monocultuur betekent dat er geen oogst is. Als er één gewas faalt bij een permacultuur, dan kun je nog steeds een boel oogst hebben van de vele andere gewassen. Een permacultuurproject is in balans en robuust.

4) Je aandacht is heilig! Bepaal zorgvuldig waar je je aandacht aan geeft.

Alles waar je je op focust daar vloei je mee samen. Met andere woorden: je neem het op in je energieveld. Als je je focust op vlinders, dan zie je overal vlinders in je leven. Als je je focust op rauwe chocolade, dan manifesteer je rauwe chocoladerepen overal waar je komt. Hoe kan het ook anders, je schept je eigen werkelijkheid. Als je je focust op negativiteit… Wat denk je dat je aan zal trekken? Het leven is als een lunchbuffet. Met je focus bepaal je wat er op je bord komt. Kies dus zorgvuldig waar je je aandacht op richt.

5) Ga niet vechten, maar inspireer elkaar.

Ga niet vechten tegen je medemens. Hiermee bereik je helemaal niets. We zijn immers allen één met elkaar. Het beste wat je kunt doen is leven in liefde en daarmee je medemens inspireren. Als je een voorbeeld bent van leven in vreugde en liefde, dan vragen mensen zich af: Hoe komt het toch dat hij/zij zo gelukkig is tijdens deze moeilijke tijden? Ze worden nieuwsgierig en vragen zich af of ze ook zo door het leven kunnen gaan.

6) Breng je levenswijze in afstemming/harmonie met het geheel

Wees de verandering die je wilt zien in de samenleving. Staar je niet blind op alle crises, maar wees zelf een voorbeeld van hoe je harmonieuze oplossingen in je levenswijze kunt integreren. Investeer in de gezondheid je lichaam, je gemeenschap, je moestuin en in jouw natuurlijke leefomgeving. Als we met zijn allen prachtige kleine gemeenschappen opbouwen, waar zowel het individu als het geheel tot bloei kan komen dan zal de wereld veranderen.

7) Ruim je innerlijke rommel op

De fysieke werkelijkheid is een spiegel van je innerlijk. Als jij je innerlijke rommel (patronen, beperkende overtuigingen) opruimt en met een glimlach door het leven gaat, dan zal het leven dit aan je terug spiegelen. Je leven krijgt kleur!

8) Bepaal je prioriteiten. Wat is nu echt belangrijk voor je?

Waarom ben je hier op aarde? Wat is nu echt belangrijk voor je? Wat is je prioriteit? Wat als je nog maar een paar dagen of maanden te leven had, wat zou je dan gaan doen? Als jij je missie niet durft te kiezen, dan zal iemand anders het voor je bepalen. Ik kan je verzekeren dat het een stuk leuker is om je eigen leven te bepalen.

9) Herinner jezelf wie je bent!

Het is makkelijk in de drukte van het alledaagse leven te vergeten wie je bent. Neem dagelijks de tijd om terug te komen bij je essentie. Je bent een goddelijk wezen met een menselijke ervaring. Je bent een verlengstuk van Bron. Je bent bewustzijn. Je bent de schepper van je eigen leven. Jij bent de verteller van je eigen verhaal. Je kunt van je leven een komedie maken, een tragedie, een avonturenfilm of een nachtmerrie. Maar welk verhaal je ook kiest: Blijf lachen! Volg het pad van vreugde in je leven en maak het allemaal niet te zwaar.

10) Heb jezelf onvoorwaardelijk lief.

Hou je ook van jezelf als je faalt? Hou je ook van jezelf als je de verkeerde keuze maakt? Hou je ook van jezelf als andere mensen je kwaliteiten niet zien? Als je onvoorwaardelijk van jezelf kan houden los van alle omstandigheden dan heb je echt een grote stap gezet. Kan je deze liefde vervolgens ook aan anderen geven?

Dit zijn mijn 10 tips voor de komende 10 jaar. Zoals met alles… deze tips zijn pas effectief als je er echt volledig voor gaat. Als je deze tips op de juiste wijze toepast, dan kun jij een baken van licht zijn voor andere mensen gedurende deze duistere periode. Het is mijn wens dat we allemaal de komende 10 jaar succesvol zullen navigeren door alle chaos, crises en stormen die er aan zullen komen.

Onze ontwaking hoeft echter niet perse op deze chaotische wijze te verlopen. Er is ook altijd de mogelijkheid/waarschijnlijkheid dat we als collectief plots zullen ontwaken in de liefde. Zelfs een kleine handeling van liefde kan de aanleiding zijn voor het ontwaken van het collectief. Het voelt voor mij niet als de meest waarschijnlijke mogelijkheid, maar het is zeker mogelijk!

Leave A Comment

Over de schrijver

Hoi, ik heet Joris. Als spiritueel coach is het mijn passie om mijn inzichten met jou te delen m.b.v. dit soort verhaaltjes. Bekijk mijn blog:

Of heb je wellicht interesse in een coachingsgesprek met mij?