Op een ochtend dacht ik na over mijn wens om contact te hebben met hoger bewustzijn. Bij de opleiding die ik volg, wordt dit ook wel ‘verticale communicatie’ genoemd. Terwijl ik in stilte nadacht over dit onderwerp vloog er een dikke hommel van buiten tegen het raam. Ik zag dit als een uitnodiging van de natuur om even naar buiten te stappen. Daar had ik wel behoefte aan.

Elke ochtend wandel ik op blote voeten door de tuin om te dauwtrappen. Dauwtrappen is heel gezond. Ik verbind me bewust met het aarde-element. De aarde zuigt de afvalstoffen uit je systeem en vult je lichaam met helende aarde-energie. Meestal doe ik tijdens dit ochtendritueel ook enkele ademhalingsoefeningen en voel ik dankbaarheid voor de planten in de tuin. Eén voor één begroet ik de planten in de tuin met mijn waardering. Zo sta ik bijvoorbeeld graag stil bij de bloeiende blauwe regen. De heerlijk ruikende bloemen van de blauwe regen maken mij blij.

Terwijl ik zo door de tuin liep, zag ik opeens een prachtige vogel op de schutting zitten. Deze vogel had ik nog nooit eerder in mijn leven gezien, dus ik was geïntrigeerd. Blij verwonderd door deze zeldzame bezoeker keek ik met liefde naar deze vogel.

De vogel keek mij ook een tijdje aan en we maakten een verbinding. Het volgende moment vloog de vogel opeens naar mij toe en raakte mij aan op de borst bij het hart. Ik was helemaal verbijsterd om wat er was gebeurd. De vogel was naar mijn hart gevlogen en had het aangeraakt.

Voor mij was dit een ervaring van pure liefde. In dat moment stond ik letterlijk te knikken op mijn knieën. Het voelde als een emotionele ontwaking. In zulke momenten van liefde voel ik mij thuiskomen. Als de liefde gaat stromen, dan ben ik volledig mezelf. De energie van de liefde zorgt ervoor dat alle twijfels en vragen wegvallen. Je komt bij je eigen essentie.

Het vogeltje heb ik later opgezocht in een vogelboek. Ook al ken ik veel vogelsoorten, dit vogeltje was voor mij onbekend. Het bleek een gekraagde roodstaart te zijn. Een vogel die je niet vaak tegenkomt in de natuur en al helemaal niet in de stad.

Later viel bij mij ook het kwartje dat het hogere bewustzijn op deze manier met mij communiceert. De liefde die ik voel voor de natuur is mijn manier om me te verbinden met de hogere dimensies. Zodra ik mij verbind met de natuur kom ik in mijn zachte, natuurlijk aard. Als ik mij open voor zulke zachte energie ervaar ik veel dankbaarheid voor de schoonheid van de natuur en verhoog ik mijn trillingsfrequentie. Dit maakt contact met het hogere mogelijk.

Mijn hele leven al word ik blij van vogels. Hun ochtendzang in de lente vind ik heerlijk om naar te luisteren. Het afgelopen jaar hoorden we elke ochtend het gezang van een winterkoning in onze tuin. Dit kleine, energieke vogeltje zong elke ochtend uit volle borst zijn prachtige lied.

Telkens als ik dit kleine bolletje van geluk hoor zingen dan loop ik ook weer over van liefde. Niet voor niets heb ik de winterkoning gekozen voor het logo van Vianatuur. De zang van de winterkoning staat voor mij symbool voor het uiten van je liefde. Als wij de liefde laten stromen en het aan onze omgeving kunnen uiten, dan zijn we de beste versie van onszelf. Vanuit het perspectief van de liefde vallen alle problemen in je leven weg. De liefde is namelijk waar wij als mens werkelijk naar verlangen. Als we niet in de liefde zijn dan is onze verlanglijst vaak best lang. Zodra de liefde ons hart raakt, dan is onze wens slechts: in liefde zijn. De liefde vervult ons van de hoogst mogelijke vreugde.

Mijn wens met Vianatuur is om mensen te helpen om hun verbinding met de natuur te herstellen. Zodra we dit doen, gaat de liefde stromen. De kleine, simpele dingen in het leven, zoals de zang van een winterkoning, gaan niet langer zonder een glimlach aan ons voorbij. Het leven wordt weer magisch en krijgt kleur.

De prachtige foto van de gekraagde roodstaart is gemaakt door Robert Absillis. Zie: www.natuurpix.be