De oplossing voor alle crises

Nederland wordt geplaagd door een bombardement aan crises. Om er enkele te noemen: de klimaatcrisis, de coronacrisis, de stikstofcrisis, de landbouwcrisis, de biodiversiteitscrisis en de vluchtelingencrisis. Als je op wereldschaal kijkt dan zijn er natuurlijk zijn er nog een boel meer te noemen. Denk aan oorlog, dictatuur, verwoesting regenwouden, hongersnood etc.

Als je ze allemaal achter elkaar noemt dan voelt als een enorme opgave om het tij te keren. We hebben heel wat werk te doen om onze samenleving in balans te krijgen. Je vraagt je misschien af: hoe zijn we in de problemen gekomen?

Het is voor mij helder dat al onze crises gelinkt zijn aan onze omgang met de natuur. Als ik mensen observeer in Nederland dan besef ik dat velen van ons leven in een illusie. We lijken meer interesse te hebben in onze technologische speeltjes dan in de schoonheid van de natuur. Als wij de schoonheid van de natuur niet meer kennen en niet meer zien, dan kunnen we de natuur ook niet liefhebben. Het is nu van groot belang dat we onze verbinding met de natuur herstellen. Dat zou veel van onze crises al oplossen.

Als ik dieper graaf en de onderliggende oorzaak van alle crises bekijk dan kom ik tot de volgende conclusie: Alle crises kun je herleiden/terugbrengen tot één basisprobleem. Het basisprobleem van de wereld is het geloof dat we afgescheiden zijn van elkaar.

Als je ontwaakt wat betreft de eenheid van het leven dan besef je dat we allemaal onderdeel zijn van één overkoepelend bewustzijn. We zijn allemaal een unieke, individuele expressie van dezelfde goddelijke energie. We zijn allemaal één.

Willen we de crises oplossen dan dienen we het basisprobleem aan te pakken en niet de symptomen te bestrijden! Al deze crises zijn slechts symptomen van het feit dat we de eenheid van het bestaan vergeten zijn.

Zou jij een oorlog beginnen als je weet dat je een bent met je buren. Nee, dat is namelijk hetzelfde als je ene hand die vecht met je andere hand, niet wetende dat ze deel zijn van hetzelfde lichaam. Als er geen oorlog meer is… Geen vluchtelingencrisis, geen wapenindustrie etc.

Zou jij de natuur vervuilen als je weet dat je een bent met de natuur? Nee, je gaat toch ook niet bewust je eigen lichaam vervuilen… Tja, ook al zijn er natuurlijk ook een boel mensen die hun eigen lichaam vervuilen. Maar goed, je begrijpt het punt dat ik wil maken. Het besef van eenheid zorgt ervoor dat we verantwoordelijkheid nemen voor het welzijn van de natuur. We zijn de natuur!

De klimaatcrisis, de coronacrisis, de landbouwcrisis… Als je ze onder de loep neemt dan hebben ze allemaal een link naar mensen die zijn vergeten dat ze één zijn met elkaar en met de natuur. Alle hebzucht, machtsmisbruik, haat, discriminatie, angst en manipulatie die we waarnemen in de wereld; je kunt al deze symptomen herleiden naar het basisprobleem.

De oplossing voor onze samenleving zit hem niet in het bestrijden van de crises. Al deze crises zijn slechts symptomen van het basisprobleem. De ware oplossing is nu dat we allemaal ontwaken in liefde en eenheid. Verwacht niet dat de overheid dit basisprobleem zal herkennen. Nee, ze komen met mondkapjes en giftige vaccinaties.

Laat je niet gek maken door al deze ‘shitstormen’ die we nu ervaren. Strijden tegen symptomen & machtsmisbruikers heeft geen zin. Als je voelt dat je wilt bijdragen aan de oplossing: Leef dan in het bewustzijn van éénheid bij elke keuze die je maakt. Leef in liefde!

Leave A Comment

Over de schrijver

Hoi, ik heet Joris. Als spiritueel coach is het mijn passie om mijn inzichten met jou te delen m.b.v. dit soort verhaaltjes. Bekijk mijn blog:

Of heb je wellicht interesse in een coachingsgesprek met mij?