Fluisteringen van de natuur

Enkele jaren geleden keerde mijn wereld letterlijk binnenste buiten. Mijn wereldbeeld was voorheen dat ik als mens rondliep op een planeet. Het nieuwe inzicht dat tot mij kwam was echter dat ik bewustzijn ben en dat ik rondloop in het allesomvattende Ik (oftewel Al-dat-is).

Het Ik omvat alle mensen, dieren, bomen, dingen etc. Alles wat we waarnemen is een onderdeel van het Ik. We zijn niet afgescheiden van elkaar. We zijn een eenheid. Als mens zijn we zielaspecten van een overziel. Deze overziel is weer een onderdeel van Bron.

De sterren, planeten, het hele universum is onderdeel van het Ik. Je kunt het ook beschouwen als één levend wezen dat zichzelf uit door de vele vormen. De zon die ik vroeger zag als een vuurbal aan de hemel zie ik nu als een bewuste entiteit. Alles is levend. Alles heeft bewustzijn. Ook de planeet waar we op rondlopen is een onderdeel van dat allesomvattende bewustzijn.

Het schoot mij te binnen dat als alles levend is, dat als alles bewust is en als alles één is met elkaar dan betekent dat toch ook dat we met alle andere entiteiten/aspecten kunnen praten? Immers de cellen in mijn lichaam kunnen ook met elkaar communiceren. Net alles alle cellen in mijn lichaam verbonden zijn met elkaar en constant met elkaar communiceren, staan alle entiteiten in het universum ook niet los van mij. Voor mij betekent dat dat ik met elk ander deel van het Zelf kan praten.

Bij steeds meer mensen groeit het bewustzijn dat we allemaal de gave hebben om te ‘channelen’. Niet iedereen zal de term ‘channeling’ gebruiken. Echter wel zijn veel mensen bekend met de term intuïtie. Intuïtie is de innerlijke stem die ons raad geeft.

We kunnen op verschillende manieren boodschappen binnen krijgen. Sommige mensen krijgen een boodschap binnen aan de hand van een gevoel in hun lichaam, andere mensen zien wellicht een symbool in hun geestesoog. Weer andere mensen kunnen stemmen horen van spirituele gidsen.

Met wie zou jij spreken als je de gelegenheid had om met ieder wezen in het universum te spreken? Wie zou jij kiezen? Je overleden oma? Je spirituele gidsen? Je huisdier? Je lever? Je hart? Je emotionele lichaam? Je kruinchakra? Een boom in je tuin? Aartsengel Michael? Buitenaardse wezens? Bron? Je toekomstige zelf? De wijsheid van de natuur? Onze planeet Gaia? De natuurwezens? Je innerlijke kind? De elementen? Of wellicht wil je praten met een ander zielaspect van jou dat leeft in een parallelle realiteit? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Het is wel belangrijk om te begrijpen dat al deze namen slechts de labels zijn die wij mensen kiezen voor verschillende energieën binnen de eenheid van het bestaan. Je kunt het vergelijken met het eten van soep. In je pot met soep heb je verschillende ingrediënten (specerijen, kruiden, groentes etc.) en deze smaken allemaal verschillend. Desondanks zijn al deze verschillende ingrediënten onderdeel van dezelfde pot met soep. Zo zijn ook al de bovengenoemde entiteiten waarmee we kunnen communiceren een onderdeel van Bron.

Aangezien ik diepe waardering en liefde voel voor de natuur is het niet moeilijk voor mij om boodschappen van de natuur op te pikken. Ook al ben ik mij er niet altijd van bewust, ik voel dat de natuur door mij spreek a.d.h.v. een hele reeks van gevoelens en gedachten. Mijn website heet ook niet voor niets Vianatuur. De natuur spreekt via mij. De natuur spreekt door mij. Ik channel de natuur. Ik ben de natuur.

Als je erop deze wijze naar gaat kijken opent het vele mogelijkheden tot communicatie. Wat mij betreft is het nu tijd dat we niet langer over dingen praten… Laten we met alles gaan praten! Laten we gesprekken aangaan die ons openen om meer te gaan leven vanuit de energie van liefde en wijsheid.

Wil jij het gaan proberen? Ik hoor graag over jullie ervaringen! Voor degene die het wilt proberen  een advies: Zet je twijfels aan de kant! Het hoofd zal er alles aan doen om je te overtuigen dat dat wat binnenkomt maar een verzinsel is. Het is tijd om op je eigen waarnemingen te vertrouwen. Het is tijd om naar je hart te luisteren. Je kunt het!

ps 1. Een andere leuke manier om boodschappen te ontvangen is via de orakelkaarten: Fluisteringen van de natuur.

ps 2. Een echte aanrader om meer te leren over channeling is de documentaire serie van Kevin Moore: They call us channelers. Deze serie kun je vinden op Youtube.

Leave A Comment

Over de schrijver

Hoi, ik heet Joris. Als spiritueel coach is het mijn passie om mijn inzichten met jou te delen m.b.v. dit soort verhaaltjes. Bekijk mijn blog:

Of heb je wellicht interesse in een coachingsgesprek met mij?