Daslookpesto maken

Het voorjaar is begonnen en ik heb ik al meerdere keren daslookpesto gemaakt. Deze pesto is echt heerlijk en leuk om zelf te maken. Zo lekker zelfs dat de pesto binnen de kortste keren weer op is. Zeker als je vrienden en familieleden doorkrijgen hoe lekker deze pesto is.

Ik ken verschillende plekjes in mijn buurt waar Daslook groeit in overvloed. Toch pluk ik Daslook altijd met mate. Ik vind het belangrijk om met respect te plukken. Vorig jaar was deze plant nog beschermd. Inmiddels is dit gelukkig niet meer nodig.

Ik heb laatst ook daslook in eigen tuin geplant. Ik zie het plantje nu ook elk jaar in eigen tuin opkomen. Ik denk echter niet dat de plant zal gaan woekeren. Daslook houdt immers van schaduwrijke bosgrond. Bij ons in de voortuin is het toch net iets te zonnig.

Het recept voor de daslookpesto:

  • Enkele Daslook bladeren, look zonder look blaadjes en veldkers
  • Cashewnoten (of walnoten). Ik heb walnoten gebruikt die ik vorig jaar heb geraapt.
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas (veganisten kunnen dit optionele ingrediënt overslaan)
  • Snufje (keltisch) zeezout.

Deze ingrediënten hak je fijn in een hakmolen en smullen maar! Ik heb expres geen hoeveelheden genoemd, ik maak de pesto zelf elke keer net weer iets anders en dan experimenteer ik met de hoeveelheden. Vaak voeg ik ingrediënten toe op gevoel en smaak.

Wil je ook een keer met mij mee kruiden plukken kijk dan op: http://vianatuur.nl/wildplukken/

Leave A Comment

Over de schrijver

Hoi, ik heet Joris. Als spiritueel coach is het mijn passie om mijn inzichten met jou te delen m.b.v. dit soort verhaaltjes. Bekijk mijn blog:

Of heb je wellicht interesse in een coachingsgesprek met mij?