Wildplukken

Altijd al willen weten wat er in de natuur allemaal te vinden is? Wat is eetbaar en wat kan je beter laten staan? Ontdek het plezier van het wildplukken en ga mee met mijn wildplukwandelingen in de natuur. Ervaar zelf hoe er een nieuwe wereld voor je open gaat.

Wildplukken lente

We kijken er allemaal naar uit dat de dagen weer langer worden en de zon weer in kracht toeneemt. De sapstroom komt weer op gang  en de natuur wordt wakker uit uit haar winterslaap. Zodra de temperatuur weer rond de 10 tot 14 graden schommelt, komen de eerste voorjaarskruiden tevoorschijn. Dit is het ideale moment om lekker op pad te gaan in de natuur voor een heerlijke voorjaarssalade.

Tijdens de wildplukwandeling leer ik u welke planten er allemaal te plukken zijn in het voorjaar. Na afloop van de wandeling bereiden we samen een wildplukmaaltijd. Bijvoorbeeld een voorjaarssalade met daarbij een zelfgemaakte pesto of een groene smoothie.

Wildplukken zomer

Niets is fijner dan op een mooie, zonnige dag de natuur in te gaan om te wildplukken. Geen seizoen is zo divers als de zomer. Denk maar aan de talloze bloemen en vruchten. De zomer is de tijd van overvloed van bessen en vruchten. Ga mee met mij het bos in om bosbessen te plukken! Of wat denk je van krenten plukken? Samen gaan we ontdekken wat de natuur allemaal te bieden heeft.

Tijdens de wildplukwandeling leer ik u welke vruchten, bloemen en kruiden er allemaal te plukken zijn in het zomer. Na afloop van de wandeling bereiden we samen een wildplukmaaltijd. Bijvoorbeeld een berrybowl (zie foto) maken met daarbij een lekkere bosbessensmoothie.

Wildplukken herfst

De herfst is een van mijn favoriete seizoenen. Ik geniet enorm van de kleurenpracht en schoonheid van het bos. Dit is het seizoen om op zoek te gaan naar paddenstoelen en om noten te rapen. Waarom dure noten kopen in de winkel als je ook zelf hazelnoten en walnoten kan rapen? En het is natuurlijk ook leuk om op pad te gaan voor Eekhoorntjesbrood en andere lekkere paddenstoelen.

Tijdens de wandeling leer ik u welke noten en paddenstoelen er te vinden zijn in de herfstperiode. We rapen een boel eetbare noten en gaan kijken of er paddenstoelen te vinden zijn in het bos. Na afloop aan de wandeling geef ik je tips mee over hoe je je vondsten kunt bereiden.