Mijn 10 levenswijsheden

Het voelt voor mij nu belangrijker dan ooit om met wijsheid door het leven te gaan. Ik heb daarom voor mezelf even de tijd genomen om mijn levenswijsheden op een rijtje te zetten. Dit zijn de wijsheden die voor mij er werkelijk toe doen. Door ze toe te passen ervaar ik in mijn dagelijkse leven meer vreugde, innerlijke vrede, flow en liefde.

1) Ik kies voor liefde

Bij elk kruispunt (keuzemoment) van mijn leven is de liefdevolle keuze voor mij altijd de hoogste keuze. Ik draag een groen vriendschapsbandje aan mijn pols om mezelf dagelijks aan deze belangrijke keuze te herinneren. Elke vriendelijke, liefdevolle daad telt en heeft, aangezien we allemaal verbonden zijn, een positief effect op het geheel.

2) Ik ben mij bewust van mijn ‘staat van zijn’ en ik kies voor elk moment van mijn leven bewust mijn trilling.

We scheppen onze eigen werkelijkheid d.m.v. onze trilling/vibratie (overtuigingen, gedachten en emoties). Wat wij qua trilling uitzenden komt vroeger of later weer bij ons terug. De fysieke wereld werkt als een spiegel.

Vooraf aan elke handeling kies ik eerst wie ik wil zijn. Want ik weet dat mijn trillingsfrequentie mijn handeling kleurt. Zijn gaat bij mij vooraf aan doen. Voordat ik bijvoorbeeld de afwas ga doen kies ik er eerst voor om vreugde te zijn. Tijdens het afwassen zing ik een lied en doe een maf dansje.

Als ik een deelcirkel of workshop organiseer dan kies ik eerst voor de energie van Helderheid. Als ik een wandeling ga maken door de natuur dan reik ik eerst naar de energie van magie, verwondering en avontuur. Vervolgens ben ik een match om in de natuur de magie te ontmoeten.

3) Ik volg het pad van vreugde en luister naar mijn innerlijke leiding.

Het is zo belangrijk om naar je innerlijke leiding te luisteren en te doen wat je vreugde geeft. Ik heb hier laatst een artikel over geschreven:

http://vianatuur.nl/pad-van-vreugde/

4) Ik ga met vertrouwen door het leven. Ik vertrouw op Bron.

Te vaak luisteren we naar de stem van twijfel. Waarom zouden we deze stem van twijfel geloven? Als je kiest voor de trilling/vibratie van vertrouwen, dan sta je in je kracht. Wat er ook gebeurt, je blijft bij de energie van vertrouwen.

Je kunt natuurlijk wel voor kiezen om de confrontatie aan te gaan met de twijfels, zorgen en angsten die je voelt. Dat is een goede mogelijkheid om beperkende overtuigingen los te kunnen laten.

5) Ik doe de dingen met aandacht en ik geef bij elke handeling alles wat ik heb.

Te vaak heb ik gemerkt dat ik handel terwijl mijn aandacht ergens ander is. Daarom kies ik er bewust voor om mijn aandacht naar het Nu te brengen. Vervolgens geef ik alles wat ik heb. Ik handel op volle kracht. Ik doe de dingen niet half. Ik wil alles doen met bezieling, dankbaarheid, passie, aandacht en vreugde. Waarom met minder genoegen nemen?

6) Hoe ik mij voel is belangrijker dan de omstandigheden.

Schijt aan de omstandigheden die zich voordoen in mijn leven. De uiterlijke omstandigheden in mijn leven dienen niet te bepalen hoe ik mij voel van binnen. Mijn kracht is te vinden bij wat ik nu schep, in dit moment. De fysieke omstandigheden zijn een reflectie van wat ik voorheen heb gekozen.

7) We zijn allen één. Ik zet mij in voor het geheel.

We zijn allen één. En dit bedoel ik letterlijk. De mensen, de dieren, de planten, je irritante buurman, je aartsvijand, je kat, de stoel waarop je nu zit. Het is allemaal één. Er is in mijn visie geen subject/object… We zijn één met alles en iedereen. Er is slechts één subject.

De natuurlijke consequentie van deze realisatie is dat we ons leven niet meer inrichten volgens de wensen van ons ego. We gaan leven voor het welzijn van het geheel.

8) Ik schep met vreugde, maar ik laat uitkomsten los.

Uitkomsten en verwachtingen laat ik los. Ik hecht mij niet aan een bepaald resultaat. Ik geniet van de reis zelf. Het scheppen zelf.

9) Alles verandert. Ik hecht mij niet aan bezittingen en niet aan mensen.

Het leven zie ik als een droom. In deze droom verandert alles constant. Het is slechts een tijdelijke verblijfsplek. Waarom zou ik mij emotioneel gaan hechten aan iets of iemand? Nee, ik heb lief… maar ik hecht mij aan niets.

10) Ik richt mij op wat werkt in het leven en ik laat wat niet werkt los.

Zodra ik opmerk dat er iets niet werkt in mijn leven dan laat ik het los. Dan verander ik mijn perspectief en maak een keuze die meer in afstemming is. Op deze manier ga ik licht, vrolijk en helder door het leven.

Dit zijn mijn tien levenswijsheden. Ik hoop dat ze ook jouw leven positief zullen beïnvloeden.

Leave A Comment

Over de schrijver

Hoi, ik heet Joris. Als spiritueel coach is het mijn passie om mijn inzichten met jou te delen m.b.v. dit soort verhaaltjes. Bekijk mijn blog:

Of heb je wellicht interesse in een coachingsgesprek met mij?