Top 10 wildplukrecepten

Wow, ik ben trots op het feit dat ik nu 10 jaar een wildplukker ben. En de laatse vijf jaren ben ik actief als wildplukgids. Om dit te vieren wil ik hierbij met jullie mijn top 10 wildplukrecepten delen om jullie ook te inspireren om te gaan wildplukken. Mijn cadeautje aan jullie! Ik zie graag dat meer mensen zich verbinden met de natuur.

1) Krentenpudding

Je kunt een verukkelijke pudding maken met de krenten/bessen van de Amerikaanse krentenboom. De ingrediënten zijn heel eenvoudig! Je kunt krenten en een beetje havermelk in de blender mixen. Daarna gaat dit mengsel in de koelkast. Een half uurtje later en je kunt de pudding omkeren op een bordje en versieren met wat losse krenten.

http://vianatuur.nl/pudding-maken-met-krenten-van-de-krentenboom/

2) Eekhoorntjesbroodpizza

Laatst heb ik deze heerlijke pizza gemaakt met Eekhoorntjesbrood. De bodem heb ik gemaakt van biologisch speltmeel. Als jij ook nog een heerlijk lekker paddenstoelenrecept kent, dan hoop ik dat je een reactie stuurt met het recept. Voor nu wens ik jullie veel plezier met het paddenstoelen plukken!

http://vianatuur.nl/top-5-eetbare-paddenstoelen/

3) Bosbessenijs

Met mijn blender maak ik bosbessenijs. Wat heb je nodig voor dit heerlijke toetje? Je mixt bevroren stukjes banaan & bevroren bosbessen in de blender. Zoals je ziet een heel eenvoudig recept. Daar hou ik van! Je kunt zelf de hoeveelheden bepalen.

http://vianatuur.nl/vijf-recepten-met-wilde-bosbessen/

4) Duizendknoopmoes

De duizendknoop is erg smakelijk en gezond. De jonge, sappige stelen kun je verwerken zoals rabarber. Je kunt van de stengels een jam of een moes maken.

http://vianatuur.nl/moes-van-de-japanse-duizendknoop/

5) Kastanjecrème

Het is erg leuk om kastanjes te rapen in het zwarte woud. In een high speed blender heb ik de rauwe kastanjes heel fijn kunnen malen. Vervolgens voeg ik water & een beetje agavesiroop toe. Zie hier de foto op mijn instagram:

https://www.instagram.com/p/CGHl9j9jLog/

6) Daslookpesto

Daslookpesto is echt heerlijk en leuk om zelf te maken. Zo lekker zelfs dat de pesto binnen de kortste keren weer op is. Zeker als je vrienden en familieleden doorkrijgen hoe lekker deze pesto is. Mijn recept voor daslookpesto kun je hier vinden:

http://vianatuur.nl/daslook-pesto-maken/

7) Kerspruimjam

De ingrediënten die ik gebruik voor de jam: kerspruimen, kokosbloesemsuiker en arrowrootpoeder. Heerlijk! Lees hier het artikel:

http://vianatuur.nl/plukken-van-de-kerspruim/

8) Watermuntijs

Simpelweg watermuntblaadjes en bevroren banaanstukjes mixen in de blender. Verrukkelijk!

9) Wilde kruiden smoothie

Ik kan jullie aanraden om wilde kruiden toe te voegen aan je smoothie. Dit maakt je smoothie krachtig en puur. Wat mij betreft is het de volgende stap in de evolutie van smoothies.

http://vianatuur.nl/wilde-kruidensmoothie/

10) Rauwe energieballetjes met wilde kruiden

Laatst kwam ik op het idee om balletjes te maken met wilde kruiden. Ik ben de natuur in gegaan en heb enkele eetbare kruiden geplukt om kruidenballetjes mee te maken. Het recept voor deze rauwe kruidenballetjes:

http://vianatuur.nl/rauwe-energieballetjes-met-wilde-kruiden/

Ik zou makkelijk een top 20 van gerechten kunnen maken. Maar dat volgt later!

Leave A Comment

Over de schrijver

Hoi, ik heet Joris. Als spiritueel coach is het mijn passie om mijn inzichten met jou te delen m.b.v. dit soort verhaaltjes. Bekijk mijn blog:

Of heb je wellicht interesse in een coachingsgesprek met mij?