Het blijft leuk om weer een nieuwe plek te vinden om te kunnen wildplukken. Dit keer gaat het om de vruchten van een kerspruim. Deze 7 meter hoge boom vond ik twee jaar geleden in onze wijk. Soms draagt deze boom enorm veel vruchten en soms ook een jaar geen vruchten. Dat komt wellicht door vorst in de lente waardoor de bloesems van de kerspruim kapot vriezen.

Dit jaar heb ik gelukkig weer veel vruchten kunnen plukken van de kerspruim. Een cadeau van de natuur. Ik heb een trapje meegenomen naar de boom om ook de vruchten die hoog hangen te kunnen plukken. Ik geniet van zulke momenten waarbij ik op een trapje sta en kilo’s vruchten kan plukken.

Grappig dat bijna niemand de kerspruim kent. Terwijl ik op het trapje sta, zie ik soms voorbijgangers geïnteresseerd kijken naar waar ik pluk. Blijkbaar weten mensen niet dat je deze vruchten kunt eten. De meeste mensen gaan gewoon voorbij aan deze boom. Vervolgens kopen ze pruimen in de winkel.

Ik heb de kerspruimen gedeeld met de mensen thuis. Heerlijk zoet! Iedereen is er dol op! Ook kon ik het niet laten om de vruchten in de vorm van een hartje neer te leggen. Ik vind het leuk om creatief te zijn.

Gezien de vele kilo’s vruchten leek het mij ook leuk om jam te maken. De ingrediënten die ik gebruik voor de jam: kerspruimen, kokosbloesemsuiker en arrowrootpoeder. Heerlijk!