Zou het niet fijn zijn als we met het gehele collectief (alle mensen) een shift zouden kunnen maken naar een verlichte samenleving? En hoe zou deze nieuwe aarde eruit zien? Ik denk regelmatig na over hoe het zou zijn om in een verlichte samenleving te leven. Ik focus mij namelijk veel liever op de oplossing dan dat ik mijzelf verlies in het probleem. Wat je aandacht geeft groeit en zo wordt mijn visie steeds helderder.

De nieuwe aarde

De nieuwe aarde is een heilige plaats. Ieder levend wezen dat haar bewoont is eveneens heilig. Elk stofkorreltje is heilig omdat het een deel is van de goddelijke schepping. De mensen op deze nieuwe aarde ervaren zichzelf niet als losstaand van alle andere wezen. Ze weten dat ze een geïndividualiseerd aspect zijn van het overkoepelende, goddelijke bewustzijn. Gezien dit besef van Eenheid bestaan er geen conflicten meer op de planeet. Want waarom zou je met jezelf vechten? We kiezen er bewust voor om ons in te zetten voor het geheel.  

Communicatie verloopt op de nieuwe aarde niet meer plaats via spraak maar via telepathie. Hierdoor verdwijnt alle ruis in de communicatie en begrijpen we elkaar volledig. Alle communicatietechnologie is in deze wereld niet meer nodig, we kunnen op eigen kracht elkaar op grote afstanden zien, horen en voelen. Qua gedrag zijn we volledig eerlijk en transparant naar elkaar. Innerlijke vrede is het basisgevoel van ons leven.

We zien de planeet aarde als een levend organisme, en onszelf als een deel van dit organisme, beschermd, geliefd en voorzien van alles wat wij nodig hebben. We werken samen met de elementen, de natuurwezens, de dieren en de planten. Voedselbossen en permacultuurtuinen brengen ons al het voedsel dat we wensen. Bovendien is voedsel op de nieuwe aarde optioneel. We kunnen alles wat we nodig hebben uit prana halen.

Voor ons vervoer maken we niet langer gebruik van voertuigen. Met onze gedachtekracht teleporteren we ons simpelweg van de ene locatie naar de andere locatie. We veranderen de ‘locatie eigenschap’ van ons lichaam m.b.v. een vibratie. Vervolgens verdwijnt ons lichaam op de ene plek en verschijnt direct op de nieuwe plek.

Overheden & grenzen bestaan niet meer. Mensen van de nieuwe aarde clusteren zich in kleine, ecologische gemeenschappen. Deze gemeenschappen zijn volledig zelfvoorzienend.

Ons onderwijs is volledig getransformeerd. Jongeren worden erkend als wijze zielen en mogen zelf kiezen wat ze graag zouden willen leren. Ze weten diep van binnen wat hun levensmissie is en ze kiezen die onderwerpen waarbij ze nieuwsgierigheid voelen. Hierdoor verloopt het leren met veel vreugde.

Qua woningen leven we in ‘levende gebouwen’ die in harmonie met het landschap zijn ontstaan. We hoeven niets te bouwen. Een gebouw groeit zich tot de vorm die we wensen.

Geld hebben we niet langer nodig op de nieuwe aarde. Het is onze vreugde om met elkaar de overvloed van de natuur te delen.

Oké, dit bovenstaande beeld geeft een korte beschrijving van de nieuwe aarde. Wellicht heb je bij het lezen moeite met het te kunnen geloven. En dat is precies ook ons probleem. Wij mensen houden ons als mens vast aan onze beperkende overtuigingen en we nemen een slachtofferrol aan. We beseffen niet dat we onze schepperskracht kunnen leren aanspreken. Er zijn geen beperkingen, tenzij je in de beperkingen gelooft. Alles is mogelijk!

Wanneer krijgen we de nieuwe aarde te zien? Tja, dat is een goede vraag. Wat mij betreft gisteren. Echter een collectieve shift is iets waar we allemaal aan dienen te werken. Dan zal het een stuk sneller gaan als we allemaal leren om naar binnen te keren en onze innerlijke rommel opruimen. Zelf ben ik hier non-stop mee bezig. Elke keer dat ik mij gewaar word van een patroon (dat niet gunstig voor mij werkt) dan heb ik weer iets gevonden om te transformeren.

Een andere vraag is: Hoe kunnen we dit beeld van de nieuwe aarde realiseren/manifesteren? Ik hoor veel mensen praten over rampscenario’s die de mensen dwingen tot een radicale verandering. Echter zelf word ik daar niet vrolijk van. Sommige verhalen zijn zo negatief. Ik zou zelf liever een vriendelijker scenario/verhaal willen zien. Ik richt mijn focus dus op een overgang die vloeiend verloopt zonder al teveel menselijk leiden. Rampen zijn er al genoeg geweest wat mij betreft.

Ik zag laatst een filmpje (zie onderaan dit bericht) wat perfect beeld geeft van wat ik als het ideale scenario zie voor de collectieve shift naar de nieuwe aarde. Het filmpje toont een rij van dominosteentjes. In het begin van de rij zie je een piepklein steentje. Vanaf het klein steentje worden de dominostenen steeds 1,5 keer groter. Aan het einde van de rij zie ik een reusachtige dominosteen. Vervolgens zie je hoe iemand het kleine steentje met een pincet een duwtje geeft. De dominostenen vallen één voor één om, van klein tot groot, tot op het einde zelfs ook de reusachtige dominosteen omvalt.

De kleine dominosteen is voor mij een symbool voor elke kleine liefdevolle handeling in ons leven. De reusachtige steen aan het einde van de rij is voor mij een symbool voor het onderdrukkende systeem waarin we nu leven. Elke kleine handeling van liefde heeft een effect op het geheel. Ik zou graag een domino-effect willen zien wat betreft de energie van liefde. Het beste manier om de nieuwe aarde zo snel mogelijk te realiseren is om elk moment voor de liefde te kiezen. Je weet het nooit, misschien is jouw kleine, vriendelijke daad wel die kleine steen die vervolgens als een domino-effect de hele wereld verandert. Wat mij betreft geeft dit filmpje perfect aan waarom elke kleine daad van vriendelijkheid telt. Je weet namelijk nooit wat het domino-effect van je daden zullen zijn.

Om mij af te stemmen op de liefde kies ik een rustig plekje ergens uit in de natuur om te zitten in een meditatiehouding. Vervolgens richt ik mijn aandacht naar binnen. Mijn aandacht breng ik naar het gevoel van dankbaarheid en liefde. Hiervoor richt ik mij op die symbolen die deze gevoelens bij mij omhoog brengen. Langzaam maar zeker komt er dan een glimlach op mijn gezicht. Ik voel hoe mijn trillingsfrequentie toeneemt.

Mijn vibratie stijgt verder en de energie van liefde komt als een warme deken over mij heen. Op zulke momenten voel ik mij thuis en de tranen vloeien over mijn wangen. Ik voel liefde voor alles en iedereen. Je zou het ook een gebed kunnen noemen. Niet zozeer een gebed van woorden, maar eerder een van trilling.

Gezien de eenheid van het bestaan besef ik maar al te goed dat als ik mijn trillingsfrequentie dusdanig verhoog, dat dan deze golf van liefde zich verspreid over het gehele universum. Hoe geweldig is dat! Deze golf van liefde heeft een effect op het geheel. Stel je voor dat we dit met een miljoen mensen zouden doen? Ik nodig iedereen die dit verhaal leest om het een keertje uit te proberen.

Het is mijn wens dat een van deze liefdevolle acties de kleine dominosteen zijn die onze huidige maatschappij op een liefdevolle wijze zal veranderen. Liefde brengt transformatie.