Elke jaar starten veel mensen met goede voornemens om hun leven te beteren. Ook voor 2020 zullen veel mensen de intentie hebben om hun leven te verbeteren. Echter weinig mensen houden deze voornemens daadwerkelijk vol. Ik wil jullie graag mijn project vertellen over hoe ik mijn voornemens & intenties wel kan volhouden.

Ik hou er van om elke dag van mijn leven bewust te beginnen met een dagintentie. Ik merk dat dit heel goed voor mij werkt. Het is mijn intentie om bewust te leven en elk moment voor liefde te kiezen. Ik wil mij bewust zijn van: mijn gedachten, mijn emoties, mijn keuzes, mijn woorden en mijn daden. Om mijn aan deze intentie te herinneren doe ik elke ochtend mijn groene vriendschapsbandje om. Het groene bandje herinnert mij eraan om voor liefde te kiezen.

Als ik niet bewust leef in het moment dan leef ik vaak op de automatische piloot of ben ik verzonken in gedachten. Als ik op die manier leef, dan heb ik niet het gevoel dat ik echt leef. En vaak zijn mijn keuzes dan ook niet afkomstig van mijn gevoel, hart, intuïtie en inspiratie. Op zulke momenten voel ik mij meer een slaapwandelaar.

Echter elke keer als ik mijn groene bandje om mijn pols zie, dan herinner ik mij weer: KIES LIEFDE! En dan weet ik dat moment weer wat mijn prioriteit is in het leven. Mijn prioriteit is om mijn meesterschap te leven. Wat bedoel ik met het leven van meesterschap? Voor mij gaat meesterschap erom dat ik elk moment van mijn leven voor de hoogste mogelijkheid/keuzes/uiting ga.

Meesterschap is voor mij de expressie van liefde en vreugde. Deze ‘staat van zijn’ is voor mij het belangrijkst. Als ik yoga beoefen, dan beoefen ik yoga met liefde. Als ik dans, dan dans ik met vreugde. Als ik gitaar speel dan voel ik bezieling. Als de wc schoonmaak, dan zing ik een liedje en maak de activiteit leuk. Het gaat er niet om wat je doet in het leven het gaat erom HOE je het doet. Het gaat erom, wie kies je om dat moment te zijn? Welke energie wil je dat moment uiten? Mijn meesterschap toon ik als ik een expressie ben van liefde en vreugde.

Ik kies altijd eerst mijn staat van zijn en dan ga ik iets doen.  Als je van ‘vreugde’ komt dan doe je bepaalde dingen omdat je blij bent; dit in tegenstelling tot dingen doen in de hoop dat ze je blij maken. Als je vanuit liefde komt dan doe je bepaalde dingen omdat je liefde bent, niet omdat je liefde wilt hebben.

Op mijn rondreis langs gemeenschappen in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwisterland ontmoet ik veel mooie, bijzondere mensen. Op de foto zien jullie de bio-katoen groene bandjes die ik geef aan mensen die ik tegenkom. Ik vind het prachtig om ze zo’n groen bandje cadeau te geven. Niet alleen als een uiting van vriendschap. Het is ook mijn intentie om iedereen het verhaal erbij te vertellen. Inmiddels lopen er veel mensen rond met een groen bandje om hun pols. Zo tof om mensen op deze wijze te kunnen inspireren om het beste in zichzelf uiting te geven. Het is mijn wens dat iedereen zijn/haar uiting van meesterschap leeft.