Met vallen en opstaan heb ik de afgelopen jaren veel geleerd over liefde en relaties. Liefde is iets wat mij werkelijk gelukkig maakt. Ik kan de energie van de liefde overal voelen. Ik kan het voelen in de natuur, ik kan het voelen bij lieve vrienden, ik kan het voelen in een mooi verhaal, ik kan het voelen bij mooie muziek, ik kan het voelen in stilte, ik kan het voelen in dans, ik kan het voelen in yoga, ik kan het voelen in een glimlach, ik kan het voelen als ik mijn eigen schaduwkant/ego overwin, ik kan het voelen als ik een spinnend katje aai, ik kan het voelen als ik met blote voeten over het gras loop, ik kan het voelen in de armen van een geliefde, ik kan het voelen als mensen hun waarheid durven te uiten en zichzelf zijn. Zodra ik de energie van de liefde voel, weet ik weer… ik ben thuis. Een kippenvel-gevoel. Ik voel tintelingen/rillingen over mijn hele lijf. Op dat moment straal ik van geluk.

Vroeger was ik in relaties wel bang om de ander te verliezen. Dit patroon heb ik inmiddels kunnen loslaten. Ik ben niet langer bang om de ander te verliezen. In liefde bezit je elkaar niet, je laat de ander volledig vrij. Liefde is loslaten. Je houdt zoveel van de ander dat je je eigen kleine ego vergeet. Zelfs als je partner voor een ander kiest of je verlaat, dan blijft de liefde in je hart.

Als jij net als ik de ‘liefde van je leven’ naar je toe wilt roepen dan is het belangrijk dat je eerst verliefd wordt op jezelf. Dat je een gelukkig mens bent en niet een ander nodig hebt om een gat te vullen in je leven. Vaak hollen we snel van partner naar partner omdat we hopen dat de ander ons gelukkig maakt. Zo werkt het niet… Gun jezelf de tijd en reflecteer eerst op jezelf. Wat straal je nu uit qua energie? Welke energetische boodschappen geef jij aan het universum?

Als je het bekijkt van een energetisch perspectief, dan ben je simpelweg op dat moment nog niet klaar voor een relatie op een hoger vlak. Je vibratie/trilling toont dat je een gebrek probeert op te vullen met de aanwezigheid van een partner. Het is verstandiger om eerst aan jezelf te werken. Als je als single namelijk liefde, tevredenheid, dankbaarheid en vreugde uitstraalt dan ben je een goede match voor een partner die ook een hoge trillingsfrequentie heeft. Je bent niet een match voor partners die een gebrek voelen. Dus ja, de vraag is: Kun je je als single ook compleet en gelukkig voelen? En voel je dat er een overvloed is qua leuke, potentiële partners?

Wat is een teken dat je de ware hebt gevonden? Voor mij is het een teken dat ik gewoon mezelf kan zijn. Dat ik mij niet beter hoef voor te doen dan ik ben. Het is in haar ogen niet belangrijk of ik populair ben, een goede baan heb, een mooi huis bezit, leuke kleding draag of dat ik wereldse ambities heb. Nee in haar ogen ben ik helemaal geweldig zo als ik ben. En zij is ook voor mij helemaal geweldig precies zoals ze is. Het is op een eenvoudige manier gezellig samen.

Kan jij ook voelen dat jij helemaal geweldig bent? Precies zoals je nu bent. Als jij een krachtige “JAAAA!” voelt dan ben je op dat vlak een match voor die geweldig partner die bij jou past. Jullie zijn beide gelukkige mensen.

Als je vervolgens het universum vraagt om een partner en je blijft luisteren naar je gevoel… Dan zul je hem of haar op een synchronistische wijze ontmoeten in je leven. En je zult hem of haar herkennen. Je ziet namelijk dat hij/zij stralend door het leven gaat. Net als jij!